2934: Förtalet…

| 28 januari, 2020

Idag (läs igår) inleddes rättegången om förtal mot Hermansson (svt) (Expressen). Det handlade om visningen av filmen Burka Song 2.0. Visningen och debatten ställdes in eftersom man ansåg att det blev en ensidig uppvisning.

Bild: Björn Larsson Rosvall/TT | Åtalet mot Ann-Sofie Hermansson handlar mer om att skrämma bort kritiker än om förtal i juridisk mening, skriver Sakine Madon.

De två klagande kan knappast sägas vara oskyldiga vilket Sakine Madon framhäver (eposten). Inte heller kan man rätteligen hävda att de är enskilda medborgare som inte har möjlighet att göra sina röster hörda. Vad saken handlar om är islamofobi en företeelse som har sett sina bästa dagar. Men anhängarna av detta fenomen ger sig inte. En tillskyndare är, föga förvånande Mattias Gardell som har uttalat sig i GP. Gardell har inte längre sin högkonjunktur och bör med all rätt betraktas med skepsis. Hans forskning domineras av ideologisk aktivism. När han nu framhäver förtalet kan man påminna om att i hans värld är förtal något som är intressant när det gynnar honom. Man kan erinra sig vad han drog till med när jag gjorde mitt beryktade framträdande i Uppsala 2010: ”Det är beklämmande att Uppsala universitet, som ska vara en plats för kritisk tänkande och skarpa hjärnor, ger Vilks en plattform. Men så gav också Uppsala antisemiter utrymme på 1930-talet.”

Vill man se lite djupare på Gardells tankevärld rekommenderas detta: GP


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: