Det är inte politikerna nu som pratar strunt Oisin Cantwell, det är du som gör det.

| 29 januari, 2020

Att Oisin Cantwell minst sagt har extrema åsikter när det gäller migrationsfrågor, det har han visat många gånger och det visar han än en gång här i denna kolumn. Detta då han menar att politikerna pratar strunt när de pratar om kvoter och volymer när det gäller migranter. Enligt Cantwell så ser det inte bättre ut än att politikerna försöker sätta ett tak på antalet asylsökande.
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser hans debattartikel?

Men en sak jag är säker på är att han fortfarande lever kvar i Reinfeldts och Löfvens öppna hjärtan- och Europa bygger inga murar-hysteri. En sak är säker, och det är att han inte upplevt vad migrationen hade för effekter på vårt land. Han tror säkert fortfarande att Sverige kan öppna sina gränser och plånböcker igen utan att något händer med välfärdssamhället eller sjukvården.
Han menar istället att Sverige ska vara ett av de modiga 30 länder som ska ta emot kvotflyktingar vart år.

Han skriver att de kan ju vara Yazidiska kvinnor som har våldtagits av IS-terrorister och sådana måste vi av humana skäl ta emot då kan man inte säga som Åkesson mena stänga våra gränser och inse att Sverige har gjort sin plikt och nu är fullt. Nä, enligt Cantwell är Sverige inte fullt, det är glest befolkat och vi är materiellt välmående i detta land och har både fysiskt och ekonomiskt utrymme för ytterligare femtusen personer om året. För det rör ju sig bara om en halv promille av landets befolkning.

Men Cantwell, om du hade stuckit hål o den rosa bubbla som du verkar leva i så hade du kanske sett att de som FN vill sända hit inte är några Yazidiska kvinnor. Och du tror väl inte att de vill bosätta sig i någon av de glest befolkade bygderna som du tycker Sverige enbart består av, nä, de vill bo nära sina landsmän i de redan nu tätt befolkade förorterna, de ställen som redan nu är överbefolkade. Men sådant tänker inte du på, du är endast besatt av att all jordens befolkning ska få fritt tillträde till Sverige och deras välfärdssystem.

Du är endast besatt av att tala “skit” om dem som varnar om att detta kommer att bli välfärdslandets undergång, för det rör sig om bara 5 000 migranter om året och det ska vi bara klara av enligt dig. Du fortsätter sen din nedlåtande essä med att Åkesson hade mage att i SvD lägga ut en debattartikel och ytterligare lägga ut texten genom att skriva att Sverige snarare behöver ”ett nettominus för asyl- och flyktingrelaterad migration”. Detta menar du var ett intressant uttalande eftersom det nu inte bara är de för dig så förhatliga Sverigedemokraterna inte längre är ensamma om att som du skriver röra sig i denna terräng.

Även om du menar att de inte än går lika långt som Sverigedemokraterna. Du fortsätter sen din essä med att berätta att den parlamentariskt tillsatta kommittén som ska utreda framtidens migrationspolitik har tagit fram ett förslag om volymmål för antalet asylinvandrare. Enligt förslaget ska det varje år politiskt bestämmas ett riktmärke för hur stort asylmottagandet ska vara. Detta är något som M, KD och SD redan uttalat sig positivt om. Och nu så förfasar du dig för att Löfven också vill se betydligt färre asylsökande framöver.

Så enligt dig är det nog bara en tidsfråga innan Socialdemokraterna också går förlorade. Ja, man kan ju bara hoppas på det och på att även resten av politikerna nyktrar till ifrån den bakfylla som 2015 års migrationsinvasion gav dem. Och jag hoppas också på att sådana “journalister” eller vad ni vill bli kallade också nyktrar till och ser vad det ni så entusiastiskt hyllade ställt till med för alla Sveriges kommuner och landsting, och vad det har ställt till med för staten. För det ni så idogt försvarade då och nu ännu försvarar är en långsam dödsdom för Sveriges välfärd.

Det som våra förfäder och förmödrar en gång byggt är nu snart raserat. Deras arv till sina efterkommande är snart utraderat av sådana som dig Oisin Cantwell, dig och alla er andra som inte såg vad ni ställde till i er längtan efter att göra Sverige till en “humanitetens stormakt”.
Men vilka var ni humana mot?
Var det mot den svenska befolkningen eller mot migranterna som kom?

Jag vill säga att ni varken var humana mot de svenska medborgarna eller migranterna som kom och som nu står utan arbete trots de vill jobba.
Nä eran “Humanitetens stormakt” var bara en chimär som spreds som en löpeld av överambitiösa politiker som Reinfeldt, Romson, Fridolin, Lööf, Björklund och Löfven utan en eftertanke om vad som skulle komma att hända efteråt. Nä, ni skulle visa er på styva linan och visa att Sverige kan.
Men ert fall blir långt, det kommer inte att sluta nu, nä, det kommer inte sluta förrän ni gör avbön för det ni ställt till med.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/naJrkx/politikerna-pratar-strunt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *