Varningen: Nytt skattehot driver företagare från Sverige

| 29 januari, 2020

“Starka krafter inom socialdemokratin talar om höjda kapitalskatter och återinförd arvs- och förmögenhetsskatt. Men forskaren Nima Sanandaji varnar för en ny entreprenörsflykt likt den på 1970-talet. ”Politiker måste sluta hota med att ta tillbaka gamla skatter som var skadliga”, säger han.

Det finns just nu starka krafter som vill att S ska lägga om sin skattepolitik. Den tidigare justitieministern Thomas Bodström kommer med förslaget att skatten ska sänkas från 30 till 25 procent för de med inkomster upp till 25 000 kronor i månaden i form av ett slags jobbskatteavdrag. Inte minst för att stoppa S-krisen med dalande opinionssiffror och interna stridigheter.””

fPlus


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •