Vi tar det igen: Så infiltrerades Socialdemokraterna av islamister

| 29 januari, 2020

Det finns all anledning att uppmärksamma det idag, samma dag som Johan Westerholms bok om Islamismen i Sverige, släppts. En bok som sannolikt kommer beröra mig och Henrik då han han, vid sidan av Lars Vilks (Wilks) intervjuas i boken om hur hans liv påverkades av islamister/vänstern. De hör lite liksom lite ihop eftersom de när varandra i sitt anspråk om att urholka demokratin.  

Den 15 juni 1994 fick Socialdemokraterna ett erbjudande de inte kunde tacka nej till. ”Vår politiska kommitté har haft bra dialog med andra partier men beslutet var att stödja socialdemokraterna”, hette det i brevet. ”Våra religiösa ledare har uppmanat alla deltagare i Fredagsbön att gå till vallokalerna den 18 september och rösta, de har meddelat att det finns inte något som hindrar muslimerna från att ge sina röster till socialdemokraterna som i tal och skrift försvarar de svaga i samhället.”

Nya väljare som oavkortat skulle rösta på S, men det skulle kosta. Undertecknarna representerade Sveriges Muslimska Råd (SMR), Sveriges Muslimska Förbund (SMUF), Förenade Islamiska Föreningar i Sverige (FIFS), Islamiska Förbundet i Stockholm, samt en lång rad anslutna underföreningar, betjänade mer än 75 000 personer med muslimsk bakgrund. 

Att vara muslim är en sak men att vara radikal, eller konservativ är en annan i de här sammanhangen. Oavsett, sågs man ”utrymme för mer långtgående samverkansprojekt mellan socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd och dess politiska gren”.

Konkreta mål sattes. ”2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst 5 län. SAP skall ha 2 000 muslimska medlemmar och 300 skall ha fått en politisk grundutbildning.”

När ordföranden för Islamiska Förbundet i Sverige valdes in i partistyrelsen våren 2013 (och kickades ut efter en vecka), var det efter en längre karriär i lokalföreningen Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm. Utöver Socialdemokraterna kan särskilt nämnas Centerpartiet och Miljöpartiet – men brödraskapets strategi är att arbeta på alla samhällets plan, varför man har sökt sig till alla mottagliga partier.

En mycket liten grupp människor kontrollerar med andra en stor mängd organisationer; Islamiska förbundet, Sveriges muslimska råd, Sveriges islamiska skolor, studieförbundet Ibn Rushd, för att bara nämna några. Verksamheterna är nästan uteslutande statsfinansierade, och det övergripande syftet – utöver att bevara en muslimsk identitet enligt brödraskapets religionstolkning – är att ge intryck av att representera ett större kollektiv, att utmåla sig som islams sanna röst i Sverige. En röst som står i opposition med vår demokrati. 

Detta behöver i och för sig inte betraktas som samhällsomstörtande, men det kan likväl göra i ljuset av politiker som Kaplan, Kahn och andra politiskt aktiva islamister. 

Ur ett partiperspektiv framstår de generösa bidragen mer logisk. Eller som det hette i Broderskaps tidning (13/98): ”Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder.”

https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet?fbclid=IwAR0LOhGFWBf5T9Cp3n-EqOR_tecWRTMVqxgbvZi5LCPy6nxx6p1TLxQdjrA


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: