Gunnar Hökmark: Prisutdelning i Lenins namn ett hån mot offren för den sovjetiska terrorn – artikel i Göteborgs posten

| 30 januari, 2020

“Genom den så kallade oktoberrevolutionen tog bolsjevikerna under Vladimir Lenin makten i Ryssland och började forma den sovjetiska staten, en stat präglad av terror, förföljelser, massavrättningar och dödandet av var och en som sågs som en fiende till den sovjetiska staten. Maksim Gorkij kunde redan efter ett år konstatera att den nya regimen var ”infekterade av maktens gift; det visar deras skändliga inställning till den personliga friheten och yttrandefriheten och till alla de rättigheter som demokratin kämpade för att föra fram till seger.””

Gunnar Hökmark

Läs i hans blogg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •