INSÄNDARE. Jan Lindberg: TROR NI VI ÄR DUMMA I HUVUDET?

| 30 januari, 2020

Så sa Markus Allard i ett uppmärksammat tal i Örebro nyligen och det bet sig fast i just huvudet på mig. Det gav mig en tankeställare och fick mig att tänka till lite extra på hur grundlurade och förda bakom ljuset vi blivit under många år. Men det är nya tider nu och vi låter oss inte trampas på längre. Vi köper helt enkelt inte detta längre. Vi har fått nog.

Tror ni vi är helt dumma i huvudet och går på era lögner gång efter gång?
Frågan är högst relevant och jag ställer den därför till samtliga nedanstående partier.

Socialdemokraterna sliter sitt hår med att försöka komma underfund med hur man kunde tappa så mycket mark i opinionsmätningarna, nästan en halv miljon väljare. Någon självkritik eller sjukdomsinsikt tycks inte finnas överhuvudtaget och man funderar nu i panik på hur man ska locka tillbaka väljare från det i dagsläget ledande partiet.

Locka tillbaka? Tror ni vi är dumma i huvudet på riktigt?

Moderaternas siffror ser inte bättre ut. De försöker på alla sätt framställa sig själva som det självklara alternativet i svensk politik. Det ledande oppositionspartiet. Jo, jag tackar! Och där står dom och stampar på samma siffror som för ett år sen. Inget har hänt. Reinfeldts gamla spöke hänger fortfarande som en våt filt över partiet och så länge den gör det händer ingenting, absolut ingenting.

Vi går inte på den en gång till. Tror ni vi är dumma i huvudet?

Kristdemokraterna gick som en raket förra året. Ebba var den klart lysande stjärnan och föreslogs tom som potentiell statsministerkandidat i ett ev högerblock. Sen kom en radda av omröstningar och ställningstaganden där man tvingades bekänna färg och den uppblåsta ballongen sprack och sjönk som en gråsten bortom all räddning. Efter det har man gjort några tafatta försök att komma över ytan igen men det visade sig bara vara konstgjord andning. Så fort det blir skarpt läge sviker dom och då hjälper det inte att käka lunch med Åkesson.

Vem försöker ni lura? Tror ni vi är dumma i huvudet?

Vänstern har under Jonas Sjöstedt gjort några försök att framstå som folkliga men när det väl gäller då vet vi var vi har dem. Deras historiska arv är redan i sig skrämmande och det har under åren utvecklats till något som gör mig mörkrädd.

Vem tror ni att ni lurar? Tror ni vi är dumma i huvudet?

Centern försökte vara borgerliga socialister på en och samma gång och det gick inget vidare. Man svek inte bara sina egna och andras väljare, man svek även sig själv och förlorade sin själ. Jag undrar vad den gamle Fälldin skulle sagt om sitt arv? “Jag kan dagtinga om vad tusan som helst men inte med mitt samvete”, vad vet jag, men hans nuvarande efterträdare har definitivt dagtingat med sin heder. Inte ens sin sko kunde hon äta upp.

Hur tänkte ni här? Tror ni vi är dumma i huvudet?

Miljöpartiet.. finns det någon företeelse i modern tid som skapat så mycket oreda och elände med så få väljare i ryggen? Hur kan det ens vara möjligt? Deras värdegrund har kastat oss ner i en avgrund så djup att det kan ta generationer att ta oss upp ur, om det ens går.

Ni lurar ingen längre. Vi är inte dumma i huvudet!

Liberalerna.. finns dom ens längre? Man talade om en Sabunieffekt när hon tillträdde men det liknar snarare en nollvision. Jan B klev av det sjunkande skeppet i sista minuten och lät det sjunka med man och allt. Det är ansvar!

Vi låter oss inte luras av er och det här gänget längre. Om ni tror det kommer ni att bli grymt besvikna.

Så jag frågar igen, tror ni verkligen vi är dumma i huvudet på riktigt?

Det är vårt land och vår framtid det handlar om.

Jan Lindberg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •