Man knivhuggen till döds på parkeringsplats i Helsingborg under onsdagskvällen

| 30 januari, 2020

Sverige blir allt blodigare, för andra gången under en dag kunde man läsa om en person som blivit nedstucken strax efter 18.00 under onsdagskvällen vid ett varuhus. Denna gången inträffade det i Helsingborg, närmste bestämt i de södra delarna, på en parkeringsplats vid Hästhagsvägen där Jysk och Willis har sina affärer. Polis och ambulanssjukvård sändes till platsen. Mannen som är i 30-årsåldern fördes med okända skador till Helsingborgs sjukhus där polisen spärrade av akutmottagningens entré så att verksamheten på akuten kunde fortsätta utan störningar.

Polisen spärrade av ett större område runt parkeringen och kvar på den stod en övergiven och blodbesudlad bil som troligen tillhör offret. Enligt vittnen på plats och däribland Kvällspostens fotograf såg det ut som om offret kunde blivit attackerad inne i bilen. Där var många personer som besökt affärerna och som blev vittnen till händelsen. Och de var chockade över vad som hänt. Polisen satte in sökhundar i jakten på förövaren eller förövarna. De förhörde också de som var vittne till den blodiga händelsen.

Polisen satte in stora resurser i sökandet, förutom hundpatrull så sattes också helikopter in i jakten. Vid 19.30-tiden meddelade polisen att de gripit en man i 25-årsåldern för att vara inblandad i dådet. Gripandet ska inte ha skett i närheten av brottsplatsen utan det ska ha skett på Bergaområdet i de norra delarna av Helsingborg.
Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Region Syd säger: ”Jag kan inte säga nu om han är misstänkt för medhjälp eller om det rör sig om en ensam gärningsman. Det är för tidigt i utredningen.”

Uppdatering: Den knivstuckne mannen avled senare på kvällen av sina skador på sjukhuset och polisen rubricerar nu händelsen som mord. Senare under natten vid halv ett-tiden så slänger någon in ett explosivt föremål i en bil bara knapp en kilometer från mordplatsen. Det är oklart vad det handlar om för ämne, men det har förstörts en eller två rutor på bilen. Ingen ska ha skadats vid explosionen. Polisen ser heller inget samband med knivdådet och söker nu om där finns någon hotbild mot bilägaren.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/mansperson-hittad-utomhus-med-misstankta-knivskador/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •