Men är det att spela teater om man har omtanke om välfärden Kalle Sundin?

| 30 januari, 2020

Kalle Sundin från tankesmedjan Katalys skräder inte med orden då han kallar Elisabeth Svantesson och Ebba Busch Thor för skådespelare som förtjänar en guldbagge för sina skådespelarinsatser när det gäller välfärden. Han menar vidare att man ska vara försiktig med att uttrycka sig på ett sätt som spär på politikerföraktet.
Men är det att spä på politikerföraktet att påtala det som kommunalpolitiker runt om i Sverige redan sagt?

Är det inte snarare så att det parti som din tankesmedja företräder genom LO är dem som spär på politikerföraktet när de kommer med ynkliga bidrag till kommuner som går på knäna Kalle Sundin?
Och det du talar om att de partierna som Svantesson och Busch Thor företräder sänkte skatterna med 140 miljarder när de satt i regeringsställning och sen ytterligare med 20 miljarder när de drev igenom sin budget i riksdagen var att ta från välfärden?

Men de skattesänkningarna tillföll löntagarna som med de skattelättnader kunde spendera mer och med det generera mer skatteintäkter. Det är inte som nu i år då Socialdemokraterna tillsammans med JÖK:en sänker värnskatten, något som bara någon promille av Sveriges befolkning får ta del av men trots det kommer att kosta sex miljarder kronor i minskade skatteintäkter.

Så jag tycker det skulle vara klädsamt av dig Kalle Sundin om du var mindre stursk och stor i munnen och kanske tänkte efter innan du säger eller skriver något mer i fortsättningen. För det går inte så bra för det parti och den ledare du hejar på, man skulle nästan kunna säga att de krisar. Så för att vara klädsam så bör du skriva personliga brev till både Svantesson och Busch Thor och be dem om ursäkt för det du skrivit här.

Sen Kalle Sundin, när du ändå håller på så kan du skriva ett brev till Vänsterpartiet och ett till Sverigedemokraterna för det du påstår om dem. När du påstår att Vänsterpartiet är ögontjänare och att Sverigedemokraterna är ett skattesänkarparti bara för att de inte prioriterar de områden du anser som viktigast, då är det du som spär på föraktet med lögner.
Men det har du kanske lärt dig av din ledare som ljuger om stort sett allt för att hålla sig kvar vid makten.

För du kan väl inte mena att alla oppositionspartier skulle lägga sig bara för att JÖK:en kom med ett skambud om pengar till välfärden?
Jag ska inte vara allt för hård mot dig Kalle Sundin, du har rätt i en sak i denna debattartikel och det är att när denna regeringen faller så kommer den nya regeringen bli en högerkonservativ regering. Men att med det påstå som du gör att det kommer att innebära ännu större skattesänkningar och kraftigt bantad socialförsäkring, det är bara nonsens.

Jag får medge att du har rätt i några andra saker också i slutet av din debattartikel och det är att det är oförståeligt att JÖK:en trots alla larmrop om nedskärningar presenterade en så svag budget för välfärden i höstas, och att det är ett stort löftesbrott mot väljarna från Socialdemokraternas sida. Och att de inte får vika ner sig i kommande förhandlingar om välfärden för välfärden kommer inte att överleva det.

https://www.expressen.se/debatt/busch-thors-skadespel-fortjanar-en-guldbagge/?fbclid=IwAR2Jxp-BdDaDk-L4Q3vXYarw_-n_PVcPW6chsquoZ6WkkW-Oige3z8lMmSA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •