Enligt uttalande från Lena Rådström Braastad avgår regeringen om inte oppositionen backar

| 31 januari, 2020

I en intervju i DN idag så visar det hur desperata Socialdemokraterna är. I intervjun säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Braastad att om inte oppositionen backar om att bryta ut delar av regeringens och JÖK:ens budget så avgår de.
Hon säger: ”Om alla regler i Sveriges riksdag sätts ur spel får vi naturligt vis fundera på om det är möjligt att styra.”
Det dröjde dock inte lång tid innan Rådström Braastad fick ett svar på denna DN-intervju, det var Ebba Busch Thor som svarade på Twitter att det är bara att göra det.
Hon skriver: ”Vi är redo att ta över. Gå bara. Sverige förtjänar en ny regering.”

Lena Rådström Braastad drar paralleller om detta bråket och till hur privatiseringen av arbetsförmedlingen stoppades. Som hon menar att oppositionen gjorde gemensam sak i en fråga som inre handlade om sakfrågan. Rådström Braastad fortsätter sen yra om att det är omöjligt att styra landet när det bildas oheliga allianser inte av politiska skäl, utan av rent taktiska skäl där det enda skälet är att sätta käppar i hjulet.
Men vad menar Rådström Braastad med oheliga allianser och att deras allians med JÖK:en var av politiska skäl?

Är inte JÖK:en en ohelig allians bara för att utestänga två partier från politiskt inflytande?
Är inte det ett sätt att sätta käppar i hjulet för en mycket viktigare sak än regerandet?
Det vill säga demokratin!
Men det är kanske inte så viktigt för henne eller socialdemokratin?
Så jag skulle vilja fråga henne vilket som är viktigast, är det att förstöra det demokratiska styret i Sverige eller är det att låta det demokratiska spelet ha sin gång och sen rätta sig efter det?
Man frågar sig dock om detta är ett tomt hot från en pressad och rädd Rådström Braastad?

För enligt socialdemokraternas pressavdelning finns inga som helst planer i nuläget att avgå och att Lena Rådström Braastad sade i intervjun bara var ett teoretiskt resonemang om när regeringen inte längre kan styra.
Men då kan man också ställa frågan i om hon uttalade sig på egen hand eller hon ”resonerade” för en annans räkning?
För Rådström Braastad är dock partisekreterare och då kan detta vara Löfvens tankar och inte bara hennes.

Så var det hennes tankar eller är det Löfvens?
Är det Löfvens så visar det på att han inte är demokratiskt lagd, är det bara Rådström Braastads tankar så vill jag säga att hon är en lös kanon som hellre vill ha en diktatur där bara deras och JÖK:ens politik får genomföras. Då alla andras politik är ohelig eller odemokratisk.
Man ställer sig frågan om vilka som är oheliga och odemokratiska?
Jag tror nog de flesta redan vet det, det var de som fick ihop först DÖ och sen JÖK:en, för de bryr sig inte om det svenska folkets vilja.

https://www.expressen.se/nyheter/s-toppens-utspel-kan-avga/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Enligt uttalande från Lena Rådström Braastad avgår regeringen om inte oppositionen backar

 1. Ulf

  Det parti som kan uppvisa majoritet i riksdagen får igenom sina förslag.De som utesluter möjlighet till majoritet genom att bilda sk minoritets majoriteter ansvarar givetvis själva för att bilda majoritet.Att gnälla på andra som S gör visar bara vilken sinnessjuk självbild detta parti har.Om ni inte gör som vi i S säger så får ni skylla er själva.
  Detta ointelligenta falska socialistparti som kramar antisemitismen hårdhänt måste genomskådas och utrotas.Annats rasar Sverige ned i avgrunden.

Kommentarer är stängda.