MALMÖ. Operation Hagelstorm. 200 poliser, kronofogdar och tulltjänstemän finkammar bostadskvarter

| 31 januari, 2020

“De tre senaste dagarna har 200 poliser tillsammans med kronofogdar och tulltjänstemän slagit till mot de kriminella nätverken i Malmö. Man har finkammat bostadskvarter efter vapen, narkotika och efterlysta personer. Det skriver Dagens Nyheter.

Man har gjort massiva tillslag i särskilt utvalda bostadskvarter i Malmö. Insatsen har fått namnet Hagelstorm och är en del av polisens särskilda nationella händelse, som kallas för Operation Rimfrost.

– Men vårt arbete har även ett stort signalvärde, vi visar att vi kraftsamlar mot buset. Det är den första operationen i sitt slag i Sverige, en helt ny typ av insats som vi aldrig har gjort förut, säger Oscar de Soto till DN.

– De tyngsta kriminella har säkert hunnit försvinna när vi dyker upp, men det här handlar ju om att slå sönder alla led i ligorna. Det blir svårt för mellanregionen och underhuggarna att verka när det kryllar av poliser, och vi vet att vi stör ut deras verksamheter. Sedan handlar det ju om att fortsätta arbetet, visa att det inte är en engångsinsats, säger Oscar de Soto.”

NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •