Morgan Johansson ska inte prata om hat

| 31 januari, 2020

Morgan Johansson är en svensk justitieminister som på fullt allvar menar att nazistisk politik gör sig till känna i Sveriges riksdag.  Vi borde avkräva av Johansson att han ger väljarna konkreta exempel på det. Om inte annat för att dra svensk politik ur den dynga Johansson ständigt drar ner svensk politik i.  

Sedan kan man ifrågasätta hur en person kan bli talesperson för hela förintelsen, och därmed också det växande hatet mot svenska judar? Och hur hon av den anledningen också får inflytande över svensk politik? Varför lyfter aldrig Johansson fram det hat mot judar som kommit med invandringen? 

Det blir alltmer uppenbart att Socialdemokraterna och Morgan Johansson, liksom Stefan Löfven, håller på som de gör enbart därför att de är rädda för eller rädda om, vilket som, sina nya väljare. Snart också deras enda väljare. 

Men det spelar ingen roll hur många hatinlägg om SD eller tjusiga uttalanden om antisemitismen Morgan Johansson eller Stefan Löfven gör, så länge de inte vågar prata om orsakerna till den växande antisemitismen i Sverige, framstår deras uttalanden som inget annat än lögner och politisk feghet. 

Annat har det låtit när exempelvis Stefan Löfven svarat på frågan om antisemitismens koppling till migrationen: ”Nej, jag tror inte det. Alltså, migrationsfrågan är… nej, jag tror inte att man kan säga det. Jag har inte analyserat huruvida vi har varit naiva, men finns den uppfattningen så ska vi ta det på allvar. Vi har ett problem i Sverige med antisemitism, och det spelar ingen roll vem som uttalar den, det är lika jäkla fel ändå.” Det svaret är alltså Morgan Johanssons ledstjärna i debatten om antisemitismen och SD:s “hatretorik”. 

Det uppenbart att vare sig Stefan Löfven eller Morgan Johansson vågar tala klarspråk om antisemitism så länge det handlar om ”fel” avsändare. Det är därför Johansson försöker titta om fokus och få debatten att handla om SD:s “hatretorik”. Det är lätt att fördöma SD och ljuga om dem och koppla det samman med nazister. Men när det handlar om judehat bland invandrare från Mellanöstern är det betydligt mer obekvämt att prata om.

Den växande vågen av antisemitism har länge accepterats eller ursäktats av ledande politiker som Morgan Johansson. Riksdagsledamöter från Socialdemokraterna har stått på demonstrationer där det skanderats “knivhuggningar av soldater”, “frihetskrigare med kniv” och “krigare till Jerusalem”. Och en socialdemokratisk riksdagsledamot har tagit emot ett pris, som föreställde en karta med ett utraderat Israel, för sitt engagemang i Palestinafrågan. Talare med antisemitiska åsikter har bjudits in av SSU. Om det talas det aldrig om. 

 https://twitter.com/johanssonmorgan/status/1222964754626551808

https://omni.se/akesson-vet-inte-om-fried-tror-pa-det-hon-sjalv-sager/a/y3nrwg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp