Paulina Neuding: En Sverigespeglande personal är faktiskt inte SVT:s huvuduppdrag

“SVT vill att sammansättningen av personalen, avseende kön och utländsk bakgrund, ska stå i proportion till befolkningen i övrigt. Men det är ett felaktigt antagande att rättvisa kan mätas i statistik över representation i förhållande till befolkningsandel. 

Den officiella linjen är förstås att SVT alltid rekryterar utifrån kompetens. I realiteten lägger SVT betydande vikt vid det som kallas för ”Sverigespegling” – och detta i meningen att sammansättningen av personalen med avseende på kön och utländsk bakgrund ska stå i proportion till befolkningen i övrigt.”

Paulina Neuding

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Paulina Neuding: En Sverigespeglande personal är faktiskt inte SVT:s huvuduppdrag

 1. Ulf

  Om Svt skulle rekrytera utifrån kompetens borde detta vänsterspektakel till propagandacentral se annorlunda ut.Sanningen är att de rekryterar utifrån vänstersympatier och inget annat,samt hat motTrump,Sd och ”högern”……..

 2. Ralf Aspö

  All myndighetsklant och inkompetenta åtgärder kan härledas till inkvotering av mindre kompetenta ledare. Skulle Sverige styras och omhändertas med enbart kompetens så skulle vi vara tillbaka i diskussionen om vita medelålders män kanske lite äldre med tanke på hur arbetetsplatserna börjar se ut numera, jag jobbar på verkstadsindustri, min kollega fyller 75 i år själv fyller jag 63 och de flesta jobbar efter pension eller rings in med jämna mellanrum. Kompetensen som krävs på en gammal klassisk industri finns inte i feminism och självförverkligande.

Kommentarer är stängda.