Skillnad på folk och folk? Bara asylsökanden och nyanlända får hjälp

| 31 januari, 2020

 

Kris och traumamottagningen i Borlänge stänger dörren för samtliga patienter som inte är nyanlända eller asylsökande. ”Vård i världsklass” är uppenbart en vård som innebär att just medborgare utesluts från den. Sinnessjukt är ordet.

Att vara svensk medborgare i Sverige idag innebär att acceptera att betraktas och behandlas som en skatteslav. Det finns uppenbart ingen anständighet kvar hos de politiker som fortfarande hävdar att vi har en vård i världsklass. 

Det här är svårt att överhuvdtaget ta in. Svårt att skriva något vettigt. Det finns bara frågor kvar: Hur stora motsättningar vill ni politiker som hävdar att vi har en likvärdig vård ha? Hur mycket mer grupp mot grupp ska ni ställa? Finns det någon gräns? 

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=7392224


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp