Socialdemokraterna hotar: ”Får fundera på om det är möjligt att styra landet”

| 31 januari, 2020

Socialdemokraterna varnar för att avgå – om inte oppositionen backar.

“Sveriges styre äventyras om oppositionen fortsätter med attackerna mot budgeten”. Det säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad till Dagens Nyheter. Hon menar att det alltid ”finns en gräns för en regering och dess samarbeten”:

– Om alla spelregler sätts ur spel i Sveriges riksdag får vi naturligtvis fundera på om det är möjligt att styra landet, säger hon.

Bakgrunden till Rådström Baastads uttalanden är att oppositionspartierna M, KD, V och SD har enats om att kräva en extra ändringsbudget med mer pengar till välfärden. Det innebär att oppositionen bryter ut delar av regeringens och januaripartiernas budget för att kunna finansiera egna förslag.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor svarar på Twitter: 

– Vi är redo att ta över. Gå bara. 

Omni

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Socialdemokraterna hotar: ”Får fundera på om det är möjligt att styra landet”

  1. Ulf

    Ändrade spelregler ??? Sossarna är sinnessjuka som gnäller när man inte får som man vill fast man inte kan bilda majoritet för sina förslag.Flest röster i riksdagen vinner men det gäller inte för Bidrag(S)partiet Antisemiterna ,de skall ha sina förslag igenom ändå.Gränslösta idioter !!! Säger allt om den självbild dessa pajaser har……Bara avgå,ni behöver inte varna för det,80% av sveriges befolkning kommer att fira detta ögonblick.???

Kommentarer är stängda.