Det är bara buga och tacka för beskedet att Löfven lovar att sitta kvar över valet 2022.

| 1 februari, 2020

Ni har säkert redan hört och läst om detta innan, men jag tänkte ändå att denna nyhet bör belysas mer än en gång. Det var så att under gårdagen så skrev Stefan Löfven att han hade bestämt sig för att leda Socialdemokraterna över valet 2022. Ja, visst är det väl en rolig nyhet för alla Sverigedemokrater, Moderater och kristdemokrater, för med tanke på att han och Socialdemokraterna sedan regeringen bildades i januari förlorat 7 procent av sitt väljarstöd.

Så fortsätt med honom som ledare så kommer ni i Socialdemokraterna att förlora än mer stöd bland väljarna. Och fortsätter det i samma takt så kommer ni inte att vara något problem vid nästa ordinarie val. Då kommer ni att få kämpa för att då stanna kvar i riksdagen. Så det är bara att tacka vår allsmäktige statsminister för hans beslut, för att han är så angelägen att köra det en gång statsbärande partiet ner i graven. Men han vill väl göra de Socialdemokratiska partierna i Frankrike och Holland sällskap ut ur politiken. Och för mig får han gärna göra det.

Frågan är bara vad de gamla sossarna i Sverige säger om detta?
En gammal sosse har redan gjort sitt uttalande om det och det gjorde hon redan den 17 januari. Det var då som Lena Mellin skrev i sin kolumn att S inte kan gå till val en gång till med Löfven. För det har partiet inte råd med, då blir de i det närmaste utsuddade ur riksdagen. Enligt Mellin saknar Löfven det som Socialdemokraterna behöver, han saknar krutet i argumenten och något jälvlar anamma i sitt uppträdande, han saknar spänst i stegen och ser numera bara ointresserad ut.

Men som sagt var inom partiet är där ingen som vill utmana honom, han får stanna på sin plats så länge han vill, för i deras ögon är det ju han som räddade partiet ur den djupa svackan Juholt skapade då partiet sjönk ner mot 23 procent. Men då 2012 var det en djup kris med 23 procent.
Vad ska de då säga om nutiden då partiet planterat sig där nere hela tiden, då de inte ser någon uppgång i opinionen?
Då är det inte som 2012 då de inom partiet genomförde en palatskupp mot Juholt.

Nä, den allsmäktige ledaren får sitta kvar. Nu är där ingen som vill avsätta honom.
Kan det vara så att alla i partiet är trötta och ointresserade av riksdagsarbetet?
Eller är det så att de inte vill sitta kvar och leda landet?
Är de som råttorna som lämnar skeppet innan det sjunker?
Ja, man kan ju nästan tro det eftersom de inte gör en ansträngan om att få bort Löfven. Men jag ska inte klaga, de får gärna för mig suddas ut totalt och försvinna bort i historian där de hör hemma. För enligt mig har de spelat ut sin roll i politiken när de övergett den svenska befolkningen.

https://www.expressen.se/nyheter/stefan-lofven-leder-s-i-valet-2022/
https://www.aftonbladet.se/a/pLEa76