Tino Sanandaji: Är glädje ordet normala människor tänker på ni läser om filmad tortyr, stigande brottsstatistik och barn med dödsångest?

Ett av dagens viktigaste nyheter rapporteras på twitter av en skolchef som återger en föreläsning på Barnafridskonferansen av polischef Carin Götblad:

”Hon inleder med nytt och kallar innehållet väldigt allvarligt. Våldsbrottsligheten [bland barn 7-14] har ökat dramatiskt de senaste åren. Även våldet mellan flickor ökar mycket i den åldersgruppen. Slag mot huvudet. Våld i gäng. Sparkar mot liggande… mörkertalet är enormt.

Det som är nytt är hänsynslösheten. Förnedringen. Våld av ett slag som vi inte föreställer oss. Man drar med sig personer till avlägsna platser. Långvarig tortyr som filmas är vanligt. De utsatta barnen får ofta dödsångest.

Götblad säger att vuxna känner inte till omfattningen av det här. Och kanske inte vill se det…Götblad betonar att föräldrar måste ta sitt ansvar. Och få hjälp att göra det. ”Men tar de inte ansvar så måste det få konsekvenser. Många barn växer upp i kriminella familjer. Det går i arv. Toleransen för normbrytande beteenden måste sänkas väsentligt”

Vi har kunnat läsa reportage om våldet mot barn, och Brås senaste årsstatistik lyfte särskilt fram ”Misshandel mot barn +7%”. Grafen visar anmäld barnmisshandel utomhus enligt Brå, inomhus har det ökat ännu mer.

Trots att Sverige aldrig haft så mycket barnmisshandel och även total misshandel åter ökar ljög Expressens Lars Lindström att misshandel fortsätter sjunka och krävde att vi ska vara “glad” för hans manipulativa påhitt. Är glädje ordet normala människor tänker på ni läser om filmad tortyr, stigande brottsstatistik och barn med dödsångest?

Naturligtvis är ingen glad, bara dårar gläds när allt råade våld drabbar allt fler, ökar medan populister i media skamlöst försöker ljuga bort utvecklingen och sabotera probleminsikt. Mest talande är att Justitieministern Morgan Johansson delar en notorisk oseriös nöjesreporters falsarier men är tyst om polischef Carin Götblads lägesbild.

Tino Sanandaji på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •