Chockhöjd skatt i Filipstad – migranterna sänkte ekonomin

“Efter migrantkrisen 2015 har kostnaderna för Filipstads kommun – som tagit emot ovanligt många asylsökande – rusat iväg. Det uppmärksammades i ett reportage i ’Uppdrag granskning’ i fjol. Det skriver Expressen.

Som läget ser ut nu vill kommunen höja skatten rejält framöver. Det kan handla om tre skattekronor till 2022. Det är en höjning med mer än tio procent. Civilminister Lena Micko (S) säger sig vara medveten om problemen. I veckan aviserades nya generella statsbidrag till kommunerna. Men de nya bidragen räcker inte långt.”

NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Chockhöjd skatt i Filipstad – migranterna sänkte ekonomin

 1. Berra Fors

  Välkommen till det nya Sverige. Att pungslå oss arbetande svenskar verkar vara lösningen på allt. Civilminister Lena Micko kan gärna betala själv ur egen ficka,fast vad spelar det för roll hon är ju avlönade av oss arbetande skattebetalare. Socialdemokraterna ser ingenting komma. Vem som helst kan räkna ut vad problemet är utom regeringen. Stäng gränserna nu och påbörja en kraftig återvanndring.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *