Här hittar ni den svenska förbittringen 

| 2 februari, 2020

“I dag kan asylinvandrare erhålla full garantipension genom att också tillgodoräkna sig åren då denne inte bott i Sverige. Det enda kravet är att vederbörande behöver ha varit bosatt i Sverige under ett år innan denne fyllt 64 år. På ett enda år kan alltså asylinvandraren åstadkomma det som tar 40 år för andra invånare i Sverige.”

På ett enda år? Det är klart att det skapar förbittring hos den svenska medborgaren som arbetat och betalat skatt ett helt arbetsliv. I vårt välfärdssystem räcker det alltså att bo i Sverige för att bli garanterad en pension, alldeles oavsett om du arbetat eller ej.

“Det behövs ingen expert för att konstatera orättvisan i det så kallade flyktingundantaget. Det är därför vår uppfattning att det omedelbart bör avskaffas. Orättvisor hör inte hemma i Sverige. Naturligtvis finns det en risk att dessa människor istället går till socialkontoren då de inte längre kan tillgodoräkna sig åren i utlandet. I dessa fall får givetvis staten täcka upp för kostnaden som ändå skulle innebära en besparing jämfört med nuvarande system.”

https://www.ltz.se/artikel/debatt-valfarden-klarar-inte-flyktingundantaget?fbclid=IwAR0xrQPzhIxggwBMZWWUNFJyBvfVjnl_wofzJMZTEA84ZIcuMIgEmkhx06s


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 tankar på “Här hittar ni den svenska förbittringen 

 1. Ulf

  Är det någon som förstår varför jag som arbetat i 45 år ,och pensionär sen några år ,är heligt förbannad…….och säkert många med mig……..?? Detta visar hur man värderar sin egen befolkning.

 2. Carl den 12

  Calle är som vanligt helt med dig ang sveket av oss som arbetar för att försörja andra, som inte har bidragit och deltagit alls till den sk svenska välfärden.
  Snacka om att bli grundlurad ???!!!
  Ett såpass stort svek och övergrepp på oss och våra förfäders arv till oss och kommande generationer, så att regeringen skulle blivit avsatt för längesedan……………….

 3. Berra Fors

  Detta system måste bort omedelbart. Har man inte tillfört och bidragit till välfärden och landet ska man heller inte få utnyttja detta system. Sverige åt svenskarna måste införas omedelbart. Sittande regering bör avsättas snarast.

 4. Pentti Varg

  Jag säger bara att detta är jävligt. Jag är invandrare men jobbat i Sverige 43 år. Vad har jag fått av detta? Låg pension och hög skatt. Avskeda regeringen svenska folket och se till att vi som har jobbat och betalat skatt får lite tillbaka inte bara asylsökande. Det är vi som vill ha en bra ålderdom.

 5. Py Eriksson

  Man undrar när befolkningen ska orka med att inse fakta, vi är förpassade till ett lägre kast, vi är 2:a klassens medborgare.
  Den islamiska straffskatten som avkrävs alla otrogna icke muslimer är redan implementerad sedan länge. Motbjudande stora belopp betalas ut år efter år till allt som gynnar Islamisternas etablering.
  Ibn rushd, islamistiska föreningar, moskéer, projekt och fester, listan är oändlig!
  Att därutöver benämna hela stadsdelar som har parallella rättssystem, shariadomstolar, klanstyre och organiserad brottslighet för “Särskilt UTSATTA” så att mer pengar läggs dit, är ett budskap som varje svensk borde orka inse.
  Men nej, folk väljer att tro på att just de politiker som skapat det vi står med, inte fått precis det de ville!
  Det ÄR deras vision vi lever med idag!
  Å deras slutmål för Sverige och svenskarnas del möter inget motstånd, de kan obehindrat fortsätta, de är ju fortsatt förtroendevalda..

 6. Frankieboy

  I grannkommunen Filipstad, skall de nu höja kommunalskatten med 10% för alla som jobbar, eller jobbat, så alla de trogna som kommit för att berika landet, får ta del av vår välfärd. Ja, visst är det väl fantastiskt!

 7. Birgitta Hult

  Jag vill råda ProjektSanning att läsa Pensionsmyndighetens regler för garantipension. Ni skriver: “I dag kan asylinvandrare erhålla full garantipension genom att också tillgodoräkna sig åren då denne inte bott i Sverige. Det enda kravet är att vederbörande behöver ha varit bosatt i Sverige under ett år innan denne fyllt 64 år. På ett enda år kan alltså asylinvandraren åstadkomma det som tar 40 år för andra invånare i Sverige.”
  Detta är den korrekta informationen:
  – Ingen rätt till garantipension för den som bott i Sverige kortare tid än 3 år.
  – För att du ska få full garantipension krävs att du har bott 40 år i Sverige från 16-64 år.
  – Kortare tid minskar garantipensionen med 1/40-del för varje år.
  – Invandrare kan få tillgodoräkna sig tid då de bott och arbetat I ETT ANNAT EU-LAND, NORGE, ISLAND, LICHTENSTEIN ELLER SCHWEIZ. Anledningen är att den svenska garantipensionen EU:s regelverk ska beviljas som en minimiförmån till personer som bott och arbetat i fler än ett EU/EES-land eller Schweiz.

  OM VI SKA HÅLLA OSS TILL SANNINGEN så kan en “ASYLINVANDRARE” få “full garantipension” om hen bott eller arbetat i ett EU/EES-land i minst 40 år, varav minst 3 år i Sverige. Nu är det inte så vanligt att invånare i dessa länder söker och får asyl i Sverige!

  Något så kallat “Flyktingundantag” finns inte! Om ni påstår det så hänvisa mig till var denna regel står!

  Det är viktigt att skilja på FULL GARANTIPENSION OCH FULL PENSION . Detta gäller:
  VAD ÄR FULL PENSION?
  Menas det 100% av lönen? Ytterst få får i så fall “full pension” eftersom det kräver mycket goda avtal med arbetsgivaren. Varje år avsätts 16 procent av din lön och andra skattepliktiga ersättningar till den allmänna inkomstpensionen. Det är dessa inbetalningar som bestämmer storleken på din pension
  Utöver den allmänna pensionen beror pensionen av tjänstepension och eget sparande.
  Det innebär att den som inte har arbetat och haft lön i Sverige och på det sättet förtjänat pensionsrätter HELT SAKNAR MÖJLIGHETER ATT FÅ “FULL PENSION”!
  Att flyktingar, utan att ha arbetat i Sverige och betalat in till sin pension, kan få del i den allmänna pensionen och tjänstepensionen på samma villkor som den som arbetat och tjänat in pensionspoäng i 40 år är lögn.
  VAD ÄR GARANTIPENSION?
  Garantipensionen är ett grundskydd för den som haft liten eller ingen arbetsinkomst under livet. Detta gäller många kvinnor som varit hemma och vårdat barn, arbetat deltid för barnens skull eller för att de inte kunnat få heltidsarbete, haft låg lön eller varit sjukskriven eller arbetslös.
  HUR HÖG ÄR GARANTIPENSIONEN?
  Ensamstående: högst 8597 kr i månaden
  Gifta högst 7690 kr i månaden.
  https://www.pensionsmyndigheten.se/forsta-din-pension/sa-fungerar-pensionen/garantipension-om-du-har-lag-pension#garanti-eu-ees
  Vänliga hälsningar
  Birgitta Hult

Kommentarer är stängda.