Mera välfärd skriker sossarna men exakt betyder det?

Socialminister Lena Hallengren (S) riktar hård kritik efter Irene Svenonius (M) uttalande i Ekots lördagsintervju.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vet de egentligen vad de skriker om? Det kan ju knappats vara genomtänkt. Exempelvis beordras Försäkringskassan att jaga alla med LSS-behov, eller faktiskt alla oavsett sjukdom. Är det att betrakta som mera välfärd? Eller det faktum att man lagt sossarnas migartionsvansinnes kostnader på kommunerna. Är det att säkra välfärden? Eller att tandvård för vissa kostar en spottstyver medan det för andra är så dyrt att de inte längre kan sköta sin munvård? Eller att vissa har stått i bostadskö i 10-15 år medan vissa andra släpps förbi i samma kö?

För den svenska medborgaren är sossarnas skrik om mer välfärd endast en bekräftelse på att de har bedragit Sverige och dränerat välfärden.

Ändå fortsätter sossarna skrika på. Nu senast Lena Hallgren som med anledning av Moderaternas senaste förslag för att rädda välfärden. Hon pratar om M förslag som en krigsförklaring mot vår välfärd. Inte nog med det hon säger att M slår “undan fötterna på den välfärd vi har varit stolta över i Sverige”. Om nu välfärden är SÅ bra varför pratar Hallgren om den i dåtid?

Hallgren och andra skrikande sossar är förstås medvetna om att “mera välfärd” rutinmässigt ställs mot sådant som vårdköer, cancersjuka som dör i vårdköer, fattiga pensionärer som betalat skatt ett helt liv men som stängs ute från den välfärd de betalat för, avsaknad av poliser, ett bestialiskt våld som hotar varje samhällsmedborgare och så vidare. Ändå ska varje politisk förslag om förbättring slås bort som antingen en krigsförklaring eller ett hot. Ja enligt sossar är ju hela oppositionen ett hot mot vår demokrati och därmed vår välfärd.

Det är så infantilt. Hallgren och andra skrikande sossar borde en gång för alla inse att de slirar, och det rejält. De växande orättvisorna är idag större än vår välfärd. Våra samhällsproblem är idag större än vad vårt våldsmonopol klarar av. Vår otrygghet är idag så utbredd att medborgare antingen flyttar, beväpnar sig eller sonika håller sig hemma.

Hur och på vilka sätt ska skriken om “mera välfärd” rå på våra samhällsproblem här och nu? Den frågan svarar sällan skrikande sossar på.

En sak är bortom all tvivel, socialdemokraterna är i sig en enda stor krigsförklaring mot Sverige och svenska medborgare.

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •