20-årig man skjuten i överkroppen i Hageby i Norrköping under söndagskvällen

Av | februari 3, 2020

Vid 21.40-tiden larmades polisen till stadsdelen Hageby i Norrköping efter att de fått uppgifter om att en person blivit skjuten i området. Enligt uppgift ska det vara en anhörig till mannen som slog larm till polisen. När de anlände till platsen så påträffade de en 20-årig man utomhus som hade en skottskada i överkroppen. Men det var under gårdagskvällen oklart hur många skott som avlossats. Enligt polisen var mannen vaken och talbar när de anlände och när han fördes till sjukhus för vård.

Under kvällen så påbörjade polisen utredningsarbetet med att spärra av och göra en teknisk undersökning av platsen, de håller även på att knacka dörr och hålla förhör med eventuella vittnen. Avspärrningarna är kvar under natten och nu under morgonen ska den tekniska undersökningen fortsätta och kompletteras. Platsen har under natten bevakats av väktare. Polisen rubricerade ärendet redan under kvällen som försök till mord och nu under måndagsmorgonen kom besked från sjukhuset att den skadades tillstånd var stabilt.

Polisen meddelar att de gärna tar emot tips om händelsen. Man vill vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser eller kan lämna tips, de uppmanas att ringa 114 14. Vakthavande befäl vid polisen säger att alla som har iakttagelser från norra delen av Hageby, oavsett tid, kan höra av sig till polisen. Detta då det varit oroligt i Hageby ända sedan nyår med ett flertal skjutningar, sprängningar och andra grova brott i området. Ingen person är gripen eller misstänkt för gårdagskvällens skjutning.

https://www.expressen.se/nyheter/man-skjuten-i-norrkoping-2/
https://www.aftonbladet.se/a/rAK6ze

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *