Tino Sanandaji: Det är inte bara antal brott som har ökat, utöver att fler utsätts har brott dessutom blivit brutala och riktade mot värnlösa.

Veckans exempel inkluderar en 60-årig judisk kvinna som överfölls och fick sin Davidsstjärnan avsliten under antisemitiska glåpord, misshandel mot en 90-årig på en gård samt ungdomar som oprovocerad tänder eld på en pensionär som satt framför de ”Tände eld på mans hår på bussen”.

Paulina Neuding överträffas sig själv om barbariska brott och hur medier skyddar förövarna genom att vägra identifiera de.

”Det finns konventionell brottslighet och det finns barbari. Det går inte att peka ut någon exakt gräns, men vi vet när den har överträtts. När inbrottsligor systematiskt letar upp adresser till åldringar och lurar dem att öppna dörren – inte sällan genom att utge sig för att vara sjukvårdspersonal eller poliser – förutsätter det en exceptionell råhet och avhumanisering av offren.

Vi ser samma typ av råhet när bedragare utger sig för att vara städare och länsar tomma hem som just har utsatts för ett bombattentat, och i de utstuderade rån där barn förnedras och misshandlas innan gärningsmännen anser att övergreppet är fullbordat.

I Sverige har vi tvingats vänja oss vid en sådan barbarisk brottslighet, som inte existerade i omfattande skala bara för något decennium sedan.

Nu hör sådana rubriker till vardagen och bakom dem döljer sig tragedier. ”Det var min 92-åriga mamma som blev rånad och misshandlad före nyår”, skrev en förtvivlad dotter i Sydsvenska Dagbladet i mitten av januari och berättade att hennes mamma drabbades av en hjärnblödning och frakturer efter ett rån i hemmet. Hon förlorade minnet och hörseln i attacken.

”Hennes liv är i praktiken slut. Hennes kropp är full med smärtstillande och ångestdämpande tabletter. Hon vågar inte flytta tillbaka till sitt hem och klamrar sig förtvivlad fast vid mig varje gång jag måste gå”, skriver hon.

Här finns, i botten, ett moraliskt sammanbrott.

Under normala omständigheter fungerar grundläggande moraliska normer om att skydda gamla, barn och utsatta. Däremot bryter sådana normer samman vid konflikter och social nedgång…Våra grannländer är inte bara förskonade från bombningar och gängskjutningar i den omfattning som drabbat Sverige; där finns till exempel heller ingen pågående rånvåg mot barn som präglas av förnedring av offren.”

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Det är inte bara antal brott som har ökat, utöver att fler utsätts har brott dessutom blivit brutala och riktade mot värnlösa.

  1. Denny Karlsson

    Herregud kommer troligtvis inte ned och hjälper till. Vad skall vi göra? Det omedelbara jag tänker på när vi tvingas genomlida berättelser om dessa omänskliga brott är att ” sparka arslet av oppositionen” som bara står och ser på! Att sparka arslet av regeringen är det rätta, men deras framtida öde bör rendera mkt värre. Straff! Vad är vi för folk? …Hur kom det sig att vi är de mest ynkliga folk som någon skådat? Hur i helvete kan vi svenska medborgare acceptera detta? Vad fan är det för fel med oss? ….. Jag har en teori: Vi har lämnat över besluten till Staten, sedan ca 60 talet. Vi har lämnat över vårdnaden av våra barn och skolungdomar. Vi har lämnat över ansvaret av våra äldre. Staten fixar. Vi kan ansöka om bidrag eller automatiskt bara få dom. Vi har lurats in i ett statligt av Socialdemokrater styrt Sverige. De äger samhällsstrukturen … hela!! De äger SVT och hela kulturen. Press , media myndigheter allt!! Detta har S tillskansat sig genom ett långt maktmissbruk! De har kommandot över ditt jobbsökeri, dina utbildningar. De bestämmer det mesta. Detta är oerhört komplext, men min sanning är att vi lämnat över ansvaret för våra liv på en destruktiv ” demokratiskt ”diktatur i form av S. Till hjälp tar dom in mutbara röster. Våldet deras beslut åsamkar oss alla nu! Måste få ett slut! Slut upp bästa svenska medborgare, be dina politiker kräva misstroende mot statsministern och hans djävulens följe. Hur kan vi vanliga människor göra annat? Det absurda våld vi bevittnar varje dag och som bevisligen begås av till stor del av migranter eller till dessa tillhörande tidigare migranter!! Ansvaret sedan 2014 ligger tungt på S , MP och C. Tidigare av alliansen med Reinfeldt som lyckades föra en socialistisk politik, med små små blå fläckar. Begär misstroende mot ett blindstyre vi aldrig upplevt i Sverige. Gör det istället för alla våldsoffer som inte orkar! Ta tillbaka våra beslut, vakna upp! Visa asen som våldtar vårt land vilka vi är! Låt er inte mer vilseledas av världens mest omfattande propagandamaskin S partiet. Socialism är en ism, vi skall fly ismer. Vad sägs om Sunt Förnuft i beslut över våra gemensamma medel, inte bestämt av ett herreparti med dogmatisk själ. Är det dags?

Kommentarer är stängda.