Michael Arizanti: Islamisten, tillika Skråmos svärmor, Ulrika Pape: ”jag vet inte vad du pratar om” och tar skydd i svensk polisbil!!!!

| 4 februari, 2020

Expressens David Baas träffar Ulrika Pape i centrala Örebro, när hon tror att hon ska ta emot 12 700 kronor från en IS-sympatisör.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Norska islamisten Ubaydullah Hussain dömdes till nio års fängelse för rekrytering till terrorgruppen IS. I Sverige kan en IS rekryterare alltså ta skydd hos polisen! Det är en gigantisk stor skillnad på norsk och svensk hantering av våldsbejakande extremister!

Det är viktigt att förstå att IS krigare och andra jihadister har självmant vänt sig från det svenska samhället och aktivt sökt sig till militanta rörelser i Sverige och utomlands. Vi pratar om hundratals människor som har uppsåtligen och mycket aktivt valt att ansluta sig mördarsekter. IS jihadister har aktivt eller passivt deltagit i de värsta mass- och folkmord i modern tid. Det är naivt att tro att dessa människor kommer att bli normala laglydiga människor så snabbt de passerar Sveriges gräns.

Sverige har sedan några år sett över regelverket avseende bekämpning av terrorism. Lagföring av terrorresenärer har i många avseenden dock halkat efter ligger nu på is, det hela går mycket trögt. Detta trots FN:s säkerhetsråd i resolution 2178 (2014). Säkerhetsrådet kräver i 6 § i denna resolution att stater kriminaliserar resor till ett land i syfte att begå terrorhandlingar, eller för att delta terrorist träningsläger, samt finansiering eller organiserande av sådana resor. Säkerhetsrådets resolutioner, antagna i enlighet med kapitel VII i FN-stadgan, är folkrättsligt bindande för alla FN-länder. Den inriktar sig på enskilda som reser till ett annat land än deras hemland, eller landet de har hemvist i, i syfte att begå terrorhandlingar. Säkerhetsrådets resolution förpliktar stater att kriminalisera utländska krigare som begår terrorhandlingar.

Runt 140 svenskar har återvänt till Sverige efter att ha anslutit sig till våldsbejakande grupper utomlands, däribland terrorsekten IS, i Syrien och Irak. Runt 300 personer beräknas ha lämnat Sverige för att ansluta till ISIS.
Magnus Ranstorp har tidigare påpekat att när en Syrienkrigare kommer tillbaka till sitt hemland så är det med en status som möjliggör nyrekrytering i större utsträckning. Säkerhetspolisens möjligheter att hålla koll på eventuella terrorister och massmördare har försämrats kraftigt. Enligt Säpochefen är behovet av nya lagregleringar “akut.”

Jag har granskat jihadismen och den militanta islamismen i snart 10 år. Sveriges bristande säkerhetspolitik, och Sveriges senfärdighet ifråga om jihadismen beror mycket på att Sverige är ett så civiliserad land att våra politiker har väldig svårt för att förstå jihadismen, och därmed bekämpa den. Vi har fortfarande riksdagsledamöter som blir förvånade över att jihadister begår folkmord och dödar barn och kvinnor, många avfärder det som skrämselpropaganda. Vi har fortfarande ledande politiker som tror att folk blir jihadister pga socioekonomisk utsatthet, helt oförmögna att se den religiösa extremismens roll.

ISIS, FSA, Jabhat al-Aisalat wal-Tanmia, Al Qaeda och liknande grupper gör inga misstag när de dödar småbarn, när de spränger bilbombar på marknader, när de tränar sina barn i hur man avrättar genom halshuggning. Detta är så jihadister för krig. Det finns en anledning till att jihadister skryter om sina krigsbrott och folkmord på sociala medier. Deras militärtaktiker påminner om medeltida metoder, och det är nästan korrekt.
Därför är det mycket viktigt att erinras om att bekämpningen av grymheter av IS slag såsom organiserade kriminaliserar kräver hårdare straff och lagföring och inte rehabilitering! Långt mindre skydd från staten och våra kommuner! Det är inga duvungar vi talar om!

Michael Arizanti

Expressen

Hör Amal Clooney från UN Women på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Michael Arizanti: Islamisten, tillika Skråmos svärmor, Ulrika Pape: ”jag vet inte vad du pratar om” och tar skydd i svensk polisbil!!!!

  1. Pingback: COPS OPENLY COLLABORATE WITH TERRORISTS | THE ETHNIC-EUROPEAN

Kommentarer är stängda.