Snälla Olle Thorell sluta ljuga…

…du blir faktiskt bara pinsam. Nu skriver du i er medlöpartidning att Ni Socialdemokrater fattar och att ni alltid har fattat. Det oacceptabla har hela tiden varit högerpolitiken som drev igenom ett befängt invandringssystem. Om detta ljuger du.

Jag fattar vad du är ute efter. Du vill försöka sätta bilden att ni Socialdemokrater tar ansvar, att ni förhåller er till verkligheten inte bara i förståelse, utan också i ord och handling och att ni drivs av en vilja att skapa ordning och reda. Det blir så rent sagt löjligt att läsa.

Den migrationspolitik som du pratar om Thorell var inte enbart ett utslag av högerpolitik. Den var till stor del också socialdemokratisk. Om du har synpunkter på migrationspolitiken/arbetskraftsinvandringen står dig det fritt att prata med tidigare socialdemokratiska statsministrar. Men det vill du förstås helst slippa.

Du väljer att inte ta upp din egen partiledares syn på just migrationen. Det förstår jag. För inte vill du att läsarna ska minnas vad Stefan Löfven sa den er höstdagen 2015: ”Ökade kostnader för flyktingmottagande betyder inte att vi inte har råd med investeringar i välfärden. /…/ Sverige är ett rikt land. Om människor måste fly för sina liv ska vi hjälpa dem. Det går inte att säga att vi klarar si och så mycket. Vad vi säger är att det går att hantera. Vi har en statsbudget på 1 000 miljarder kronor, det är klart att det finns medel att hjälpa.” (20/8-2014).
https://www.gp.se/…/kappv%C3%A4nderi-p%C3%A5-l%C3%B6fvenska…

Så varför ljuger du Olle Thorell? Jag vet svaret men frågan är om du vet det. Och bara den insikten visar oss hur olämpliga ni socialdemokrater är som politiker.

https://www.aftonbladet.se/a/4qK3lE


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp