Regeringens hearing – men bara för dem med samma åsikt?

Av | februari 5, 2020

“Socialdepartementet håller idag en hearing kring ANDT-frågor. Alkohol, narkotika, doping och tobak är på agendan. Det tycks dock vara så, att endast föreningar och organisationer som har likartade uppfattningar som regeringen är inbjudna.

Anders Milton är läkare i botten och numera ordförande i Snuskommissionen. Han tycker, att det är förvånande, att regeringen till en hearing bara bjuder in grupper, vars uppfattningar är likartade med regeringskansliets. Han menar även, att detta är hämmande för mindre farliga alternativ till exempelvis cigaretter.

En annan branschorganisation, som jobbar mycket med att ta fram alternativa produkter för att minska missbruket är Sveriges Bryggerier.

Erika Danckwardt Lillieström är vice VD: ’Vi har ju känt till detta och bad att få bli inbjudna – men blev det inte. Varför ser man inte värdet i att även involvera näringen? Det blir ju svårt att bidra, om regering och myndigheter isolerar oss.”

Läs mer hos NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

GRATIS. Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *