Antisemitismen lever och frodas hos Socialdemokraterna och Löfven gör vadå?

| 6 februari, 2020

Stefan Löfven på Raoul Wallenbergs torg på Förintelsens minnesdag den 27 januari 2017 Foto:Wikimedia Commons

Access skriver: Manifestationen innehöll de sedvanliga uttrycken för denna typ av sammankomster: hot och hat mot såväl Israel som USA. Men det som stack ut denna gång var att en folkvald regionpolitiker för Socialdemokraterna uttryckte sig antisemitiskt under manifestation. Förutom att uppmana deltagarna vid manifestationen att rösta på Socialdemokraterna var regionpolitikern körledare för sången “Leve Palestina, krossa sionismen”. Sången, som tidigare har varit uppe för diskussion i samma parti efter att SSU i Skåne skanderat den vid flera tillfällen, är idag bannlyst av S.”

Är sången verkligen bannlyst? Uppenbarligen inte!

Hur var det nu Stefan Löfven sa, antisemitism är osvenskt och en styggelse? Och sången ”Leve Palestina” som påstås ha bannlysts av S, vad hände med det? Allt talar för att Löfven dragit en vit lögn för att komma undan det faktum att hans parti givit antisemiter en plattform. Och det är inte vilken plattform som helst. Genom S får de både makt och möjlighet att sprida sitt hat mot svenska judar.

Sist detta inträffade sa Löfven att det skulle aldrig råda något tvivel om att Socialdemokraterna stod upp mot antisemitism. Och att om dessa värderingar inte följdes skulle partiledningen markera väldigt tydligt. Är det som nu inträffat ett svar på Löfvens tydlighet? Ja det är precis vad det är. Och vad ska hända nu? Ska antisemiterna inom S tillåtas fortsätta på det här viset?

Stefan Löfven bryr sig inte ett smack om Sveriges judar. Hade han brytt sig hade han rensat ut antisemiterna i sitt eget parti för länge sedan, men det gör han inte.

Det här inget annat än vidrigt. Man undrar ju om att hata judar betraktas som tillgång hos Socialdemokraterna?

Läs i Axess


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp