Otäcka trenden: Fler unga rånar unga på Södermalm

Här omringar ungdomrsånarna sitt offer på Skanstulls tunnelbana. Målet för rånarna är oftast kläder, mobiler och airpods. Foto: Bilder från polisens förundersökning

Det är ju också en rubrik: “Otäcka trenden: Fler unga rånar unga på Södermalm”

Det är väl mer än otäckt och handlar mer än om något som är otäckt. Så länge vi beskriver ett allvarligt samhällsproblem som något som en otäck trend, ja då kommer vi få dras med ungdomar som rånar och misshandlar.

Polisen, ja de har inget annat val än att råda ungdomar och föräldrar att barnen måste vara försiktiga med var de går och hänger. Ansvaret läggs med andra ord över på familjerna.

Likaså kompisgängen som uppmanas ta hand om varandra och inte lämna någon ensam. Och om man stöter på ett gäng och får en dålig känsla i magen ska man bara gå därifrån och inte försöka vara tuff, säger polisen.

Och ha för tusan inga märkeskläder på dig eller bär dyra smycken/mobiler. Som sagt, det handlar om att få samhället att anpassa sig efter kriminella ungdomar, inte att få stopp deras brutalitet.

Mitti


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp