Tino Sanandaji: Många rån har inslag av tortyr, förnedring och anti-svensk rasism som de kriminella förtjust filmar.

I dag på Sollentuna busstorg sköts en 20-årig sköts ihjäl, mitt på dagen och mitt bland folk. Det är dagens andra skjutning i Stockholm där en annan 20-åring skottskadades i Huddinge. Sverige har därtill haft ett par explosioner, ett knivhugget rånoffer i Lund och en knivhuggen vid Mölndal galleria.

Detta numera väcker få reaktioner, många har avtrubbats och en del förlorat hoppet. Men en trend ni inte ska låta normaliseras är vågen av rån mot barn som breder ut sig, där förövare i regel inte är myndiga och kommer undan.

”Dubbelt så många barn rånas – av andra barn” ”Det gäller barn som utsätter andra barn för våldsbrott – våld mot huvudet, sparkar, slag, pistolhot, hugg med kniv”

”Otäcka trenden: Fler unga rånar unga på Södermalm”

Många rån har inslag av tortyr, förnedring och anti-svensk rasism som de kriminella förtjust filmar. Nyheter Idag om en dom där en rånoffer utan pengar misshandlas & utsätts för övergrepp:

”Rånarna avslutade med att urinera på offret” ”han tar även upp sin telefon och börjar filma det. [Den andre] skriker öppna din mun och när jag vägrar göra det så sparkar han mig allt vad han har i bakhuvudet, så jag gör det och får lite i munnen. Sedan så när de är klara med det så mina byxor blev helt blöta och de tog jackan och byxorna, berättar han. – De garvar och säger väl jävla vidriga svenne, din horunge, du är så jävla vidrig”

Om vita Trump-anhängare har gjort detta mot svarta i Alabama hade det stått i varje svensk tidning, men när det sker i Sverige försöker media i stället avfärda med en bevisligen lögnaktig narrativ om att vi bara inbillar oss och att våldet aldrig varit lägre.

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •