Ung vänsters resonemang om kriminalitet förvånar inte

| 6 februari, 2020

Polisen bidrar till rasism och debatten om kriminalitet används som ett rasistiskt slagträ i frågor om invandring och integration, skriver Ung vänster. Det är inte heller de kriminellas fel att de är kriminella, det är nedskärningarna av kulturlivet, för få fritidsgårdar, avsaknad av skolkuratorer och så förstås förståelse.

Ung vänster ser på människan och hennes förmåga precis som andra rödgröna politiker; lever du i ett utsatt område, är av utländsk härkomst och lever på bidrag har du ingen egen förmåga att bygga upp ditt eget moraliska kompas.

Ung vänster är med andra ord inte ensamma om att sprida den här märkliga uppfattningen. Men i sak är det här sättet att förklara ungas kriminaltet på lika förvirrande som påståendet om att våldtäktsoffret får skylla sig själv, eftersom Ung vänster i akt och menig fråntar de kriminella eget ansvar.

Fattigdom eller utsatthet, inte ens det faktum att man är av utländsk härkomst, ond eller kriminell fråntar någon det egna moraliska kompasset. Alla har ett eget ansvar och ett eget inre moraliskt kompass att följa. De allra flesta kan också skilja på vad som är rätt och fel.

Vad det handlar om är rödgröna politikers flathet/kravlöshet och undvikanden. Och genom att förneka det fortsätter vänstern alltså försöka tysta ner majoriteten i samhället genom att stämpla deras kritik som rasism. Det inkluderar även polisens arbete. Att det inte längre fungerar är uppenbart, ändå envisas de med att hävda rasism i precis allting.

De som invandrat till Sverige behöver anpassa sig till det svenska samhället, inte tvärtom. Frågor alla borde ställa sig är: Vad är det människor som kommer till Sverige behöver anpassa sig till, och vad behöver de inte anamma? Vad behöver de lära sig och vad behöver de inte lära sig?

En sak är säker: Det farligaste vi kan göra är att inte vara tydligt med vilka krav vi ställer. Då kan man knappats förvänta sig att någon integration ska ske, och därmed ej heller att kriminaliteten och det brutala våldet ska upphöra. För faktum kvarstår, majoriteten av kriminella utgörs av män med utländsk härkomst. Och hitintills har vare sig fritidsgårdar eller ökad förståelse bidragit till någon förändring. Det mår varken vi eller de kriminella bra av.

https://uvell.se/…/kriminalitet-bland-invandrare-status-20…/

https://www.expressen.se/…/polisen-spelar-en-central-roll…/…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet.

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: