De urinerade på honom

De tvingade ner honom på marken samtidigt som de urinerade på honom och sparkade honom i bakhuvudet. Han, offret har varit rädd sedan dess.

De garvade och kallade honom för svennejävel och horunge. De tvingade med honom till Konsum och sedan till en hamburgerrestaurang. Sex hamburgare köptes med offrets pengar. En hamburgare fick han äta upp själv. Därefter tvingades han ringa sin mamma som swishade över 2000 kronor. De fortsatte med att åka buss till ett annat centrum. Offrets busskort användes av en av rånarna. Offret, han fick tigga sig själv och rånare nummer två på bussen.

Peter som är offrets namn förnedrades i timmar. Misshandeln avslutas med att han tvingas klä av sig naken, och filmas medan rånarna urinerar på honom. Filmen sprider de sen vidare. De ”kränkte ner på att jag är svensk” berättar Peter i polisförhören.

Rånarna kunde gripas dagen efter. Båda är 16 år. I sitt försvar säger de att de bara ville ha Peters mobil. ”Det var inte meningen att jag skulle göra alla det där grejorna” säger en av rånarna.

Dom meddelas 18 februari men vi vet redan att domen inte kommer stå i paritet med det grymma brottet. Hänsyn måste enligt svensk lag tas till deras ålder. Och jag misstänker att hänsyn även kommer tas till att rånarna inte menade att göra ”allt det där”.

För Peter har tryggheten ryckts undan. Han är ju bara en svennejävel …

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •