Identitetspolitiken flyttar fram sina positioner och med den, de radikala

| 9 februari, 2020

Magnus Ranstorp är inte förvånad att identitetspolitiken flyttar fram sina positioner. “Nu ska vi välja hudfärg framför kompetens inom näringsliv/myndigheter. I samma anda som Masoud Kamali: ‘Sverige är genomgående rasistiskt’. Ett kotteri av aktivister som är välkända, fortsätter Ranstorp.

https://akademikern.se/…/de-hjalper-arbetsplatser-att-jobba…

Det här börjar bli helt ogörligt. Utan någon kritik eller ifrågasättanden kan Kitimbwa Sabuni som är en av grundarna till MMRK, vars är fru MMRK:s talesperson Fatima Doubakil och den som ligger bakom förtalsmålet mot Ann-Sofie Hermansson, tillåtas fortsätta flytta fram sina identitetspolitiska positioner och tysta sina meningsmotståndare. Vad värre är, de lyckas.

För att förstå hur antirasismen använts som täckmantel och har utvecklats genom åren läs Johan Lundbergs ”Ljusets Fiender”. Få andra böcker belyser så skickligt och heltäckande varför antirasistisk aktivism försvårat kampen mot intolerans och extremism.

Exempelvis uppmärksammar boken hur flera av de organisationer som påstods ha antirasistiska syften visade sig inskränka till endast två syften: Påvisandet av rasism mot muslimer och kamp mot den nuvarande terrorlagstiftningen. Ofta sammanföll de två: Kamp mot islamistisk terrorism framställdes i alarmistiska ordalag som ett västvärldens krig mot muslimer.

https://timbro.se/forlag/ljusets-fiender/

eller en kortversion här: https://expressen.se/debatt/med-antirasismen-som-tackmantel/

https://akademikern.se/…/de-hjalper-arbetsplatser-att-jobba…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp