Tino Sanandaji: Rambergs bitterheten handlar om att Arpi vann en debatt mot henne när han 2015 varnade för IS och föreslog att Sverige följer europeiska länder med hårdare lagstiftning.

Av | februari 9, 2020

Många berördes av Ivar Arpis självutlämnande text om allt hat han drabbats av, inklusive mot hans tjej och hans hund. Även flera meningsmotståndare uppvisade sympati.

Den som uppvisade minst klass i svensk offentlighet var (återigen) Anne Ramberg, som verka se sårbarhet som tecken på svaghet och tillfälle att hälla gift. Efter krokodiltårar börjar hon håna och mobba Arpi för ”självömkan”, och förklarar med karaktäristisk falsk maktspråk varför han får skylla sig själv:

”Detta gäller särskilt om man som Arpi regelmässigt retweetar ytterkantsdebattörer som Hanif Bali. Man måste välja sitt sällskap. Och det har Arpi gjort….Jag undrade för ett ögonblick om Arpis upprördhet och självömkan var ironisk. Men, att döma av hans kommentarer på sociala medier så förefaller det inte förhålla sig så. Aningslöst kan man möjligen tycka. Denna brist på självinsikt som SvDs ledarskribent ger uttryck för är förvånande.”

Rambergs bitterheten handlar om att Arpi vann en debatt mot henne när han 2015 varnade för IS och föreslog att Sverige följer europeiska länder med hårdare lagstiftning. Rambergs hävdade felaktigt att dessa föreslog var emot internationell rätt, samt gick till personangrepp med de känsloord hon lärt sig använda i brist på argument.

Skärp terrorlagstiftning skulle avskaffa rättsstaten, hotade mänskliga rättigheter, jämfördes med tortyr på Guantanamo, blandades med prat om främlingshat, extremism, järnrör, populism, ”försåtlig” och ”flyktingfientlig”. Enda beviset för allt denna smutskastning bara hennes emotionella reaktion av typen ”en obekväm känsla infinner” och “Gud bevare oss!”

Det Arpis enda brott var att varna om risken för terror och föreslå åtgärder, där han fick rätt, både om utvecklingen och lagstiftningen. För detta utsattes han av en irrationell karaktärsmord av Advokatsamfundets Generalsekreterare, inte för att hon kunde leda i bevis att han hade fel juridisk utan för att det gick emot hennes värdegrund. Nu när han öppet berättar om det personliga helvete dessa typ av oanständiga attacker lett till hånar mobbaren honom för ”självömkan” och talar belåtet om att han minsann får räkna med ”kritik”.

Är det rättvist? Har Anne Ramberg använt den upphöjda plattform som hon fått på oklara meriter på ett anständigt sätt?

Tino Sanandaji på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Tino Sanandaji: Rambergs bitterheten handlar om att Arpi vann en debatt mot henne när han 2015 varnade för IS och föreslog att Sverige följer europeiska länder med hårdare lagstiftning.

  1. ANN ERICSSON

    Anne Ramberg
    Domarnämndens kvoteringskansler…
    Sveriges domarnämnd är ett hån mot Demokratin. Anne Ramberg hade inte “bestigit” nämnden om Sverige haft en Författningsdomstol där öppet tillsättningsförfarande tillämpas i. st. f Entrismutnämningar. Hela rättssystemet är partipolitiskt genomkorrumperat och modellen är ett plagiat ifrån DDRs “glansdagar”. Min demokratiskt sinnade “värdegrund”, =åsikt vommerar då Socialisttongångarna kraxar som avskyvärda korrupta olyckskorpar över Sveriges verkliga demokratikämpar lika Arpi. “Kollektivism före enskildas rättigheter hyllas ” Där såväl EKMR, RF, FN stadgan samt rättighets stadgan ses som “obehagliga” hinder för nuvarande statliga övergreppsfasoner.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *