Ansvaret för haveriet faller tungt på S, MP, V och C

Moderaterna vill tillsätta en statlig haverikommission för att utreda gymnasielagen: ”Vi vill säkerställa att den här typen av lagstiftning aldrig kommer på plats igen”, säger Maria Malmer Stenergard, partiets migrationspolitiska talesperson.”

Det är bra. Flera hundra ensamkommande ungdomar som fått avslag enligt den nya gymnasielagen har gått under jord. Många av dem har blivit en del av det växande skuggsamhället där de hamnat i drogmissbruk och kriminalitet. Framöver väntas gruppen växa ytterligare, när fler får avslag.

I centrala Göteborg har man identifierat ett 40-tal heroinister, som behöver finansiera sitt missbruk med 1 000–1 500 kronor per dygn. Det måste alltså in 400 000 i veckan på personrån, snatterier, stölder, prostitution och slaveriarbete, för att driva in det. Så det är klart att den här situationen på sikt blir ett stort hot mot den allmänna säkerheten och ytterligare öka på otryggheten i landet. För det ska vi ha klart för oss att det här förstås inte bara händer i GBT, utan i hela Sverige. https://www.vk.se/2019-11-23/ensamkommande-med-avslag-dras-in-i-kriminalitet

Så skyldiga de är. Gymnasielagen är av de minst genomtänkta och slarvigast utformade lagstiftningen i modern politisk historia. Varför? Jo därför att politiker inom S, MP, V och C ställde sig sida vid sida med aktivister. Om det här inte ska upprepas igen måste svensk politik också sluta upp med att lyssna på aktivister som inte kan förstå att deras aktivism gör mer skada än nytta. Ansvaret för haveriet faller tungt på S, MP, V och C. Mycket tungt!

https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-kritik-mot-gymnasielagen-moderaterna-vill-tillsatta-haverikommission/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *