2944: Otillräckligt förtal

| 12 februari, 2020

Ja, Hermansson vann förtalsmålet. Allt annat hade varit märkligt. Även om den här saken är starkt politiskt bunden har konjunkturerna för de vänstersinnades vurm för religiösa skickelser ute i kanterna med tiden blivit mindre gynnsamma. Risken att förlora var stor för de klagande med vidhängande avsevärda kostnader och man frågar sig vilket motiv man har för att driva en sådan process. Knappast någon stark opinionsbildare. Möjligen för att samla kvarvarande anhängare till någon form av indignerade lamentationer.

Några sådana har också producerats, inte oväntat av Martin Aagård och America Vera-Zavala i röd press. Vera Zavala ser rättegången som en pjäs men jag får tillägga att pjäsen, som sig bör, fullföljs i betraktarnas engagerade akter. Men den andra sidan dominerade, se t ex Expressens ledare.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *