Rasism är rasism. Våld är våld. Barn är barn. Inget att hymla om.

“Föräldrar som hittar sina barn på en offentlig plats nakna, misshandlade, gråtandes med förövares urin i munnen. Deras barn har rånats, kallats för ”jävla svenne” och ”horunge” medan de förnedrats av förövarna. Alla förstår vem som är förövare och brottsoffer men ingen vill ta upp det till en rak diskussion. Det här ska vi börja prata om nu. 2019 anmäldes 2 484 personrån mot barn mellan 0-17 år. En kraftig ökning i sig, liksom förnedringen av barnen.

En vuxenvärld, med föräldrar, som inte vågar ta upp att barn förnedras, misshandlas och ärras för resten av deras barndom är en ovärdig och ryggradslös vuxenvärld. Ingen behöver en kriskommission mot barnrån eller ännu en utredning som försenar insatserna med ett par år.

Vi behöver däremot en öppen och rak diskussion om vad som händer och en tydlig insats som sätter stopp för detta. Kan man inte ens nämna saker vid dess namn så kan man inte heller göra någonting åt det.”

Läs mer på Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp