Wenngrens reaktion visar hur reaktionär Aftonbladet är

Av | februari 12, 2020

Nu är trollkriget här, skriver Jenny Wennberg i sin krönika. Vidare: ”Att det finns svenska aktörer som springer ärenden för främmande makt är väldigt oroande. Det är svenskarnas naivitet inför hur vårt eget agerande i sociala medier spelar en roll i påverkanskampanjer mot Sverige.” Anders Lindberg hakar såklart på och stöttar.

Jag tänker ungefär detsamma utan att lägga någon värdering i påståendet om att Sverigevänner springer Putins ärenden, att det finns en tidning som heter Aftonbladet som springer hatet och splittringens ärenden. Som klankar ner på de på värden och den kultur många värderar högt, nämligen det svenska (skandinaviska).

Wenngren skriver om den metod hon påstår sverigevänner använder: att skapa splittring i ett land genom att hetsa grupper mot varandra och driva på aggressioner som redan existerar.

Vem och vilka dessa sverigevänner är säger Wenngren inte men en sak är säker, hon är övertygad om att hon inte en av dem. Verkligen?

Hon tillhör de goda, tror hon. De som främjar gemenskap och förståelse? De goda har aldrig bidragit till det, tvärtom. Om sverigevänner skapar splittring är Wenngren minst en lika god kålsupare.

Antingen avskyr hon, Lindberg och AB helt enkelt svenska medborgares rättighet att protestera mot att deras kultur och värden ständigt ifrågasätts eller trycks undan. Eller så vill hon, AB och Lindberg helt enkelt vårt land illa. Vad har Putin med människors reaktioner på SAS reklamfilm att göra?

AB bästa redskap är sverigevänner, vilka de nu är? Alla som protesterar och säger ifrån. Wenngrens bästa redskap är AB. Med tidningen som plattform kan hon, AB och Lindberg förtrycka och skrämmas.

Ingen av dem är inte intresserade av att förstå varför många reagerade så starkt på SAS: s reklamfilm. De vill bara omvandla dessa protester till att handla om hat, hot, trollkrig och Putin.

Därför är det vår allas skyldighet att vid varje delning och varje ord vi sprider ha med oss tanken: Vem och vilka tjänar på AB:s journalistik?

Wenngren borde aldrig ha skrivit sin krönika. Lindberg borde aldrig ha delat den vidare. Men om de får SAS att lägga upp sin film igen måste vi visa flygbolaget, Wenngren, Lindberg och AB var vi står. Det här handlar i grunden inte om SAS utan om AB: s agenda att tysta kritiker de gärna kallar för farliga troll.

https://www.aftonbladet.se/…/riktiga-sverigevanner-springer…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *