INSÄNDARE. Ile Kristensson i Malmö: Lördagkväll, mitt i festligheterna, får jag ett sms av min son. Två ord; lekplatsen snabbt!

Av | februari 13, 2020

På Facebook 10/2 2020:

Lördagkväll, mitt i festligheterna, får jag ett sms av min son. Två ord; lekplatsen snabbt!
Instinktivt förstår jag att han är i fara och jag störtar iväg. Springer så jag får blodsmak i munnen, hör honom skrika av smärta långt bort, skriker hans namn om och om igen.

Synen av honom när jag väl kommer fram, är inget man vill se någonsin i sitt liv. Utan kläder, skräckslagen och gråtandes av smärta står han där framåtböjd.

3 killar i 16-18 årsåldern har slagit honom i magen, huvudet, piskat honom med hans egna bälte över ryggen och benen. Han har bönat och bett om att de skulle sluta och de svarade skrattande ”vi har bara börjat” Det som gjorde att helvetet fick ett slut, var att de hörde mina skrik efter honom. Då drog de fega kräken snabbt. Med tanke på att de hade lagt bältet runt halsen på honom och drog åt så han inte fick luft sekunderna innan, vet jag inte hur det slutat om jag inte kommit i tid. Om jag inte hade läst hans sms……

Detta är helt oprovocerat våld. Dessa personer har spridit skräck bland Tim och många av hans vänner under en tid på vårt område. De är ute efter minsta anledning att få våldföra sig som djur på andra, för att skapa sig ett namn och klättra på den kriminella stegen i samhället. Min son har försökt undvika dem, det var tydligen en legitim anledning i deras ögon.

Jag berättar detta för att få alla som fortfarande tror att brottsligheten minskar och att ”vi vanliga” människor som står utanför den kriminella världen inte är en målgrupp, är så fel på det och måste vakna. Det är inte ett krig mellan mc-gäng som är det stora problemet i samhället idag!

Vi måste gemensamt verka för en förändring. Både genom lagstiftningar, brottsstraff, val av regering och vår syn på hur ett svenskt samhälle ska se ut i framtiden.

Som löken på laxen kan jag tillägga att Tim och hans vän blev rånade, under pistolhot, i samma stad men annan plats för drygt en månad sedan. Det var inte samma förövare, så kan ni skippa den kopplingen.

Ile Kristensson på Facebook 

Uppföljning 11/2:

Jag är helt överväldigad över all respons, omtanke, kärlek och alla delningar mitt inlägg har lett fram till. Så många fina människor med hjärtat på rätt plats måste ju vara ett tecken på att det finns hopp för en förändring 🙏❤️

Jag vill understryka att inlägget handlar om att belysa att våldet absolut inte minskar. Ingenting annat, även om jag ser att somliga dragit egna slutsatser i olika trådar. Det ökar lavinartat eftersom resurserna inom rättsväsendet måste användas till större brott som sprängningar och dödsskjutningar. Småkriminella ungdomar får utrymme att husera fritt och eftersom lagstiftningen inte är på offrets sida så hinner de bli vuxna och grova brottslingar innan någon reagerar. Detta är något som måste förändras!
Så länge många människor vill välja att leva i sin rosa bubbla och låtsas som att det bara är brun propaganda för att värva fler racistiska anhängare så kommer det bara förvärras! Vakna nu!

För alla som undrar över Tims mående kan jag säga att min grabb är rätt tuff och inte så cynisk som jag. Han är ganska mörbultad och rätt förbannad över sin orättvisa behandling som leder till att han behöver hålla sig hemma. Men allt kommer ordna sig mamma, sa han. De kommer få tillbaka sin karma….
Det är ett löfte min son ❤️ (dela gärna)

Ile Kristensson på Facebook

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *