Jan Lindberg: DEN STORA LÖGNEN

| 13 februari, 2020

Idag blir jag officiellt pensionär. Det var dagen man sett fram mot att få tid och möjlighet till några goda år efter ett långt arbetsliv. Men samhället har förändrats och så även mina förhoppningar om en ljus framtid. Människor som haft möjlighet att genom allmänna val påverka min framtid har skapat andra förutsättningar som jag inte kan påverka. Jag vet inte längre om jag vill leva resten av min tid i det här landet.

Den stora flyktingvågen under hösten 2015 blev början på en invandring till Sverige som vi inte sett maken till i modern tid. Den helt okontrollerade tillströmningen av människor förändrade på bara några år ett helt land i sina grundvalar p g a omdömeslösa och verklighetsfrånvända politiker.

Människor som växt upp och levt hela sina liv i det förut så trygga Sverige känner inte igen sig längre och stora delar av vårt lands städer har förvandlats till veritabla krigs- och no go-zoner där både nuvarande och nästa generation tvingas växa upp i rädsla och otrygghet.

Vi har fått se stora delar av vår välfärd raserad trots att vi betalar bland de högsta skatterna i världen. Arbetslösheten är skyhög bland de nyanlända och våra bidrags och pensionssystem belastas till sin bristningsgräns av människor som inte tillfört en krona genom skatter och arbete.

Trygghetssystemen har blivit en tillgång för de människor som inte förtjänat det medan människor som har betalat under en livsgärning får stå tillbaka i ett förnedrande kösystem där prioriteringen är helt snedvriden.

Vi har ett samhälle idag där kvinnor och barn på många ställen inte längre vågar gå ut efter mörkrets inbrott av rädsla för rån, överfall och grova våldsbrott. Sverige har blivit ett otryggt samhälle där ungdomsgäng och kriminella fått utrymme att breda ut sig och diktera villkoren.

Hur kunde det gå så här illa trots att alarmister varnade för den här utvecklingen redan i början av seklet? Hur kunde man låta sig luras och bli förda bakom ljuset av kortsiktiga politiker med enbart snabb vinning som mål. Hur kunde hundratusentals, eller miljontals, människor gå aningslöst rakt in i fållan som boskap på väg till slakt?
Hur kunde man låta sig duperas och lockas av en grupp politiker och deras ledare som likt en falsk Messias enträget förkunnade sitt budskap om hur bra det skulle bli på några år. Hur kunde han tillåtas att fabulera om hur landet skulle växa ekonomiskt och pensionerna tryggas. Det fanns bara fördelar.

Politiker, journalister, kulturarbetare, artister och företrädare för företag, institutioner och andra delar av samhället. De har alla låtit sig duperas och köpt lögnen rakt av utan att kontrollera och skärskåda eller ens ifrågasätta sanningshalten. De har istället i flera år arbetat aktivt för att sälja in den i våra medvetanden.
Hur kunde deras tro vara så stark och omdömeslösa att de i flera år har ljugit oss rakt upp i ansiktet?

Efter flera år av förnekelse börjar dock delar av ovan nämnda så smått inse vidden av vad de ställt till med. En helt okontrollerad samhällsutveckling på alla punkter där sistadatum för ångervecka sen länge passerats. Utvecklingen kan inte längre bromsas och i panik och brist på förslag till åtgärder så skyller man på varandra istället för att gå till handling och åtgärd och den största politiska skandalen i modern tid växer sig bara starkare.

Det är på många sätt en häpnadsväckande historia om ett folk som lät sig luras och bli förda bakom ljuset av en kejsare utan kläder och som av rädsla för vad andra skulle tycka lät sig föras med och förblindas av en lögn som nu fem år senare är så uppenbar för alla. Nu kommer chocken i efterdyningarna av landets sammanbrott och alla frågar sig vad som egentligen hände.

Hur blinda har inte svenska folket varit. Hur lättlurade har de inte varit och är fortfarande. Det kommer att dröja många år än innan alla fått upp ögonen för vad som hänt och kommer att hända i vårt tidigare så trygga fosterland.

Dom såg det inte komma och under tiden kan den stora lögnen fortsätta.

Jan Lindberg


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Jan Lindberg: DEN STORA LÖGNEN

  1. Christer

    Det är drygt 40 år av accumulerad politisk misskötsel som skapat situationen i Sverige

Kommentarer är stängda.