Mikael Damberg om förnedringsrånen: Jag tror inte jag ska ha någon förklaring

| 13 februari, 2020

Damberg borde som ansvarstagande politiker förstås ha en förklaring, om inte annat våga tala klarspråk. Istället säger han som den politruk han är: 1)Han ska inte ha någon förklaring utan vänta in vad krimonolger säger. 2) Att vi inte får föra register över etnicitet. 

Att ungdomsrånen ökar beror på invandringen och människor som vuxit upp i dysfunktionella kulturer som står långt ifrån hur vi ser på våld. Ökningen beror även på att man inte med tång vill ta i våra värderingar, kultur och regler. Det beror också på ansvarslösa föräldrar och att många av dessa föräldrar faktiskt inte kan svenska och därmed inte heller kan ha den koll de borde ha på sina ungdomar. Tillsist och slutligen, beror det på att med invandringen har en ny underklass skapats. En underklass som upplever sig åsidosatta och kastade åt vargarna. Och för det ska majoritetssamhället straffas.

Och det är just det här med hur man ser på den nya underklassen som ligger oss i fatet. Politiker som Damberg, vill hellre fria än fälla. Det är helt enkelt redan tillräckligt synd om den arga oh frustrerande underklassen. Till och med så synd om dem, att man är fortsatt beredd att se förnedringsrånsoffren som en olycklig orsak, medan förövarna effektivt omvandlas till offer för andra omständigheter. Var har vi sett det här synsättet tidigare? Jo i ökningen av våldtäkter. Hur bra gick det? 

Att Damberg säger att han vill vänta på vad andra säger, är oroande. Vilka är det han ska vänta på? Brottsförbyggande rådet, BRÅ, som utför partisk forskning och ändrar resultat som inte passar regeringen. Sarnecki som säger sig välkomna granskningar av hans eget arbete men som sedan angriper kritiken som ”grovt förenklad”, ”konspiratorisk”, ”tendentiös”, ”ohederlig”. Eller som då Sarnecki sa att skärpt vapenlagstiftning ger ”polisen möjligheter att mer effektivt avväpna de kriminella gängen” – men glömmer bort att han så sent som i somras avfärdade skärpta straff för vapensmuggling som kosmetik. 

https://kvartal.se/artiklar/christian-berggren-vilken-sarnecki-kan-man-lita-pa/

Vi vet vilka Damberg kommer lyssna på. Exempelvis Clara Hellner, professor i barn- och ungdomspsykiatri, som menar att beteendet inte nödvändigtvis kan härledas till psykisk sjukdom, utan har att göra med en normförskjutning och en gruppkultur. Vilka olika grupper det handlar om pratar aldrig Hellner om. 

Det som polischefen säger är att många av gärningsmännen kommer från det vi kallar för utsatta områden. Men vilka dessa många gärningsmän är får vi inte prata om. Utan dessa måste diskuteras och sättas i sammanhang med alla andra faktorer utom just att flertalet av dem har en invandrarbakgrund och vilken betydelse de kan tänkas ha. 

Vi måste klara av att tala klarspråk. Utan hänsyn till att människor ur någon etnisk grupp (svenskar inräknade) eller från en viss kultur får känna sig kränkta. Om vi inte gör det, kommer den farliga utveckling vi ser nu, bli ännu värre. Där våldet ökar och till sist, där sammandrabbningar mellan olika folkgrupper riskerar att bryta ut.

https://nyheteridag.se/polischefen-om-sadistiska-ungdomsranarna-vi-far-inte-fora-register-over-etnicitet/

https://nyheteridag.se/damberg-s-om-ranarna-som-kissar-sina-offer-i-munnen-de-kanner-hopploshet/?fbclid=IwAR0fcOEng4v0JN4ch6xdg4rEWsASAOcJtduEUjR1-woJUO2pLnoCIQwRdUM


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •