SVT:s expert: Trump och sociala medier bakom förnedringsrånen

| 14 februari, 2020

“Något som väckt upprörda känslor och oro hos många runt om i landet den senaste tiden är ökningen av förnedringsrån mot barn. SVT:s morgonstudio bjöd igår in socialarbetaren Sascha Abdelnabi för att kommentera ökningen och vad den beror på.

Sascha Abdelnadi menade att en stor förklaring bakom ökningen av förnedringsrån mot barn är att föräldrar är allt mindre närvarande idag och att de inte ger barnen den uppmärksamhet de behöver. ”Föräldrar sitter med sina mobiler och är mer fokuserade på skärmen än på sina barn. Vi måste investera i fler sociala plattformar, tex fritidsgårdar. Hårdare straff och fotboja är ingen lösning. Det finns ingen evidensbaserad forskning som visar på att hårdare straff löser några problem”, hävdade Sascha. Och angående framtiden i Sverige påstår Sascha att Sverige blir mer och mer likt USA som har en ”sexistisk och rasistisk president” som har byggt upp gated communities.”

Läs mer i NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: