25-årig man skjuten i Angered under lördagsmorgonen. Polisen rubricerar skjutningen som synnerligen grov misshandel.

| 15 februari, 2020

Skjutningarna fortsätter i Sverige och under de tidiga morgontimmarna på lördagen så kallas polis och ambulans till Angered i Göteborg då en man i 25-årsåldern hittats med allvarliga skottskador. Larmet kom in strax fler halv fem på lördagsmorgonen och var till Gårdstensberget där mannen hittats. Mannen ska enligt uppgift vara känd av polisen sedan innan, men polisen är för övrigt förtegen om händelsen.
Enligt uppgifter Aftonbladet skriver om ska mannen förts bort mot sin vilja under fredagskvällen och enligt den tidningen ska mannen blivit skjuten flera gånger i benet.

Polisen har rubricerat händelsen som synnerligen grov misshandel. De säger också att manen blivit hänsynslöst behandlad men är för övrigt förtegna över händelsen. Polisen har inte ännu på morgonen fastställt var brottsplatsen är belägen och de har ännu ingen gripen för skjutningen.
Man frågar sig dock varför polisen bara rubricerar skjutningen som synnerligen grov misshandel, kan det bero på att de vill få ner antalet anmälda mordförsök?
För borde inte alla skjutningar utan dödlig utgång rubriceras som mordförsök?

För att som nu lindrig-göra brottsrubriceringarna gör inte Sverige tryggare eller säkrare för andra än just dem som utför denna typen av brott.
Jag frågar mig om det är ett sätt att förbättra statistiken eller det är på detta sättet som regeringen och polis vill få medborgarna att känna sig tryggare och säkrare?
För i så fall så kan jag tala om att det inte kommer att fungera, de svenska medborgarna har vaknat och att försöka lura dem gör dem bara mer otrygga och det kommer inte att förhöja förtroendet för varken regeringen eller polisen.

https://www.expressen.se/gt/just-nu-skjutning-en-allvarligt-skadad/