INSÄNDARE. Anneli Hagström: Min dotter Linnea finns inte längre! 😓💔

| 15 februari, 2020

I lördags valde hon att ta sitt liv. Trots flera överklaganden hos FK fick hon avslag på avslag av ansökan till aktivitetsersättning! 😥😓 . (Linnea är förresten även hon med i gruppen!)
Här är mina tankar:

Öppet brev till Försäkringskassan i Sverige!

Hur kan ni avgöra människors livsöde? Och sedan tycka att det är helt försvarbart att neka unga vuxna, som inte klarar av ett ordinärt arbete, att få igenom aktivitetsersättning ?
Med en diagnos som bipolär i bagaget och allmän ångestproblematik, så klarade inte L av ett sk vanligt heltidsjobb. Detta trots att hon verkligen försökte! Regelbunden kontakt med psykiatrin och ny medicin provades ut.
L mådde jättedåligt och kände att hon var till belastning för sin familj, och för samhället. Ett samhälle som ju svek henne fullkomligt!!
I ärlighetens namn kan jag undra hur man på FK anser att en människa ska kunna leva ett gott liv utan några inkomster över huvudtaget idag?
Att vara beroende av sina föräldrars ekonomiska stöd, från betalda hyror, mat, kläder, telefon, mm varje månad var hennes verklighet! Varje månad!
L fick heller aldrig något socialbidrag. Och Ni på FK drog slutsatsen att L kunde arbeta!!
L hade en god vän, Therese P, som gladeligen intygade L:s oförmåga att kunna arbeta. Therese hade själv tidigare arbetat inom FK som handläggare. Hon hade därav en egen erfarenhet av att kunna göra personliga bedömningar.
Det hon såg om sin vän L skrev hon ner och bifogade i en överklagan efter ett avslag av aktivitetsersättning.
De avslogs ändå gång på gång.
Hur orkar man och hur länge får det fortgå?
L valde lördag 8 februari att avsluta sitt liv!! Vi i hennes närmaste familj och vänkrets står nu här alldeles chockade och förkrossade!
Är det på det här viset vi ska ha vårt samhälle i Sverige av idag??? Är det verkligen okej och människovärdigt att ni får leka med människors liv??! Genom era beslut har ni lyckats rasera och släcka ett liv alldeles för tidigt! Helt i onödan har nu L känt sig tvungen att lämna den här världen. Jag som förälder får aldrig mer se min dotter i livet igen. L blev bara 22 år.
Ponera nu istället motsatsen: att ni gett henne möjlighet till ersättning! Och Att hon kunnat få igenom bostadstillägg. Det skulle kunnat rädda livet på henne!
Att alltid känna sig beroende av sina föräldrar / låna av andra för att överleva och slippa bo på gatan?! Är det verkligen en rimlig och försvarbar lösning tycker ni???
Skulle väldigt gärna vilja höra era tankegångar!
Med vänlig hälsning,
En mycket sorgsen mor till min nyligen bortgångna dotter 💔

Anneli Hagström på Facebook 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “INSÄNDARE. Anneli Hagström: Min dotter Linnea finns inte längre! 😓💔

 1. Gertrud Hedqvist

  DETTA är ju FÖR JÄVLIGT!!!
  FAAAN!!!
  Hittar INTE ORD!!!!
  Förbaskade myndigheter, sitter där med sina fasta löner, å fattar INTE, Vad vanligt folk, har det svårt.
  En ung människas liv, till spillo😪🙏

 2. Madde Lindström

  Fattar inte hur FK kan tro de har makten att avgöra en människas öde. L är ju inte den första o tyvärr troligen inte den sista att välja denna väg😢😢 o det gör mig så förbannad. Vill gärna höra FKs svar på detta!! Och då inte bara vi beklagar, men vi har våra regler att följa bla bla bla… Stå upp FK för era misstsg😠
  Kan bara beklaga sorgen till L:s familj o hennes nära & kära. 💖💖💖//M. L

Kommentarer är stängda.