Rån mot apotek i Västerås, rånarna efterlämnade misstänkt bomb på platsen.

| 15 februari, 2020

Vid tio-tiden under lördagsförmiddagen rånade två maskerade personer ett apotek på Bäckby torg i Västerås. Efter rånet avslutats placerar personerna ett misstänkt farligt föremål i butiken innan de försvann rånarna från platsen i en bil. Polisen var snabbt på plats och utrymde butiken och torget runt om samt spärrade av området. Nationella bombskyddet tillkallades och var på plats vid 15-tiden. Med hjälp av bomrobotar arbetade de sen med att identifiera föremålet, som var kvar inne i apoteket. Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om en misstänkt bomb. Det ska handla om en telefon med sladdar och deg.

Fortfarande vid 19-tiden fanns föremålet kvar inne på apoteket och Nationella bombskyddet höll på med sitt arbete. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, men polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen för rånet. Polisen höll under eftermiddagen förhör med vittnen samt att sammanställa tips och spår efter rånarna. Detta rån är dock inte första rånet mot apotek i Västerås. Men det är nog det brutalaste av dem. Vid de tidigare rånen har bytena varit narkotikaklassad medicin samt pengar.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mKPnG/centrum-i-vasteras-avsparrat–misstankt-bomb-kvar-efter-ran?fbclid=IwAR1w5ZQbV8-ZqIalP7kwHvr0PDcS3N6LtJpnwPtE3IlD-ZgqVMlBWmbvRyI
https://www.expressen.se/nyheter/grovt-brott-utreds-i-vasteras/