Katrine Stjernfeldt Jammeh (S), är judar välkomna på det muslimska högtidsfirandet i Malmö?

Av | februari 18, 2020

Katrine Stjernfeldt Jammeh (S)

Du vet liksom många av oss att förra året larmade Malmö om ett kommande underskott på 392 miljoner kronor. Trots detta meddelar du nu årets Eidfestival får ett utökat tillskott av skattemedel. Du jublar och stoltserar om ett öppet och välkomnande Malmö. Du tackar och Ibn Rushd som står som arrangör. Du vet förstås om deras kopplingar med Muslimska brödraskapet men det är uppenbart att du struntar i det. 

Är svenska judar välkomna på det här muslimska högtidsfirandet? Det räcker inte att bara prata om ett öppet och välkomnande Malmö. Vi har alla läst om dina egna svårigheter i att stå upp för judar i Malmö. Jo du har efter påtryckningar sagt något i stil med att du tar avstånd från dem som öppet hatar judar, men det skedde som sagt under galgen. Du vet trots allt att det är farligare vara jude än antisemit i Malmö. Ändå säger du aldrig ett knyst om varifrån antisemitismen i Malmö kommer ifrån, inte ens då den avslöjas inom ditt eget ungdomsförbund. 

Demoniseringen av judarna har en uppenbar källa och dominans i Malmö, och det är i de kvarter som domineras av invandrare från Mellanöstern. Den som vill finna stöd för uppfattningen att antisemitismen växer och frodas i Malmö, och går i arv, behöver inte leta länge. Flera skolor i Malmö, det judiska civilsamhället och judiska ungdomar vittnar om hot och trakasserier. 

Under många år låtsades du med många andra s-märkta politker att det var nazister som orsakade hatet och hoten mot judar i Malmö.  Det är inte längre möjligt; de flesta vid det här laget känner till hur Malmö har förändrats och var aggressionerna finns. Det blev särskilt tydligt då SSU avslöjades med sin antisemitism. En antisemitism du först inte alls kännas vid eller uttala dig om. När du väl gjorde det, gjorde du det enbart därför att pressades av media. Och då sa du det alla S-politiker säger: Vi fördömer det, sedan återgick allt till det vanliga: hatet mot judar i Malmö fortsätta i oförminskad styrka. https://www.expressen.se/kvallsposten/har-vagrar-stjernfeldt-jammeh-svara-pa-fragor-om-ssu-malmo/

Nu har du din chans. Malmö stad satsar ännu mer på Eid, den muslimksa högtiden och ni gör det för att visa hur öppna och välkomnande ni är. Bjud in judarna i Malmö. Än så länge har era satsningar för att motverka judehatet handlat om att motverka rasism, sexism och extremism. Precis som i regeringens satsningar är satsningarna allmänna och när personal eller folket i Malmö ska utbildas handlar det om ”normkritik och antidiskriminering, sällan om judehatet specifikt. 

Efter de senaste händelserna i Malmö – ”Vi ska skjuta judarna!” – undrar man ju om judar kan stanna kvar i Malmö?  Eftersom vare sig du eller någon annan S-märkt politiker knappt reagerar, och om ni gör det, gör det ni alltid när ni tvingas till det, har ju de som hatar judar dragit slutsatsen att deras hat är accepterat av dig och de beslutsfattare i Malmö som nu applåderar att ni ger mer pengar till organisation som står Muslimska brödraskapet nära. Och vad de tycker om judar vet vi. 

Källa: Timbro

Katrin Stjernfeldt Jammeh du har sagt att Malmö, som ”vår globala och öppna stad kräver att vi har förståelse och respekt för varandras olikheter”. Och att det kräver att vi har en nolltolerans mot intolerans, att vi drar en tydlig gräns, mot antisemitism och rasism. Har inte den gränsen passerat för länge sedan? När hot och vidriga, antisemitiska slagord upprepat ropas ut på möten och torg, och ofta när SSU har sina sammankomster.  

Kriminalitet, antisemitism och våld präglar Malmö. Samtidigt försöker du marknadsföra staden som ett blomstrande kulturcentrum, öppet och välkomnande för alla. Den allt tydligare segregationen, där parallella samhällen där hatet mot frodas har tillåtits etablera sig i toleransens och integrationens namn, håller på att slita isär Malmö. Borde du inte göra något det istället?

Dessutom, har Malmö stad verkligen råd med att dela miljon efter miljon? 

Källa: Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *