Här är kommunprojekten som inte slutar ticka skattepengar

| 21 februari, 2020

“De nio arenor som granskas i rapporten Arenakrasch blev sammantaget 2 162 000 000 kronor dyrare än den projekterade summan. Men det stannar inte där. Flera arenor fortsätter att kosta skattebetalarna stora summor varje år.

Efter invigningen fortsätter projekten att kosta pengar i drift och underhåll eller som är fallet i Ystad: en stor reparation av det sviktande golvet redan efter ett par år. De glädjekalkyler som producerades över hyresintäkter från evenemang, idrottsklubbar och andra event har aldrig kommit i närheten av kostnaderna för att hålla arenan i gång. I vissa fall blir den komiska effekten att de idrottsklubbar som arenan byggts för inte har råd att träna och spela matcher där. De får därför extra hyresbidrag av kommunen för att kunna betala den höga hyran…”

fPlus


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *