Michael Arizanti: IS-återvändarna är inte värda en andra chans!

| 21 februari, 2020

IS-medlemmar är inte på något sätt oskyldiga. Foto: Colourbox

Ser det pågår en diskussion om vad det innebär med goda resultat kring IS återvändare. Detta i kölvattnet av den sk “lawfare” Ann-Sofie Hermansson blev utsatt för.

Jag tycker man börjar i fel ände, man ska inte erbjuda frivilliga avhoppningsprogram – förrän man lyckas genomföra krav på det muslimska civilsamhället. I annat fall kommer vi få se ökad polaricering – som Sverige inte är rustat för att hantera – något som tex Magnus Norell har varnat för.

Skrev om detta förra året:

“vad vi behöver är att samhället bemöter de teologiska och religiösa argument som våldsbejakande islamister använder för att legitimera sina brott mot mänskligheten. Det behöver ställas krav på att landets moskéer anstränger sig för att bekämpa totalitära och våldsbejakande tolkningstraditioner. Muslimska samfund måste engagera sig i kampen mot religiös sekterism och fanatism.

Samhället måste även kräva av muslimska samfund och föreningar att man på ett klart och tydligt sätt visar avståndstagande från religiöst skillnadstänkande och att man ska respektera och till och med underordna sig Sveriges lagar och normer. Så länge muslimska företrädare som Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer, och Kashif Virk inte med hårda ordalag fördömer och tar avstånd från våldsbejakande islamism finns det risk för att unga människor lockas och rekryteras av företrädare för ondskan, då de indirekt legitimerar den genom att ursäkta den.”

Michael Arizanti

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •