Björn Ranelid: Det hög tid att säga och skriva sanningen.

| 22 februari, 2020

Stefan Löfven och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson hotar rättssäkerheten i Sverige, ty deras gemensamma verklighetsuppfattning är förnuftsvidrig och falsk.

De två nämnda politikerna är farliga för allmänheten, eftersom de inte förstår att deras syn på allvarlig kriminalitet framför allt bland ungdomar leder till att rånare, vapenkurirer, mördare och narkotikalangare kan fortsätta med sina brottsliga handlingar utan kännbara påföljder. Ingen som har sprängt byggnader i Sverige har hittills blivit ertappad och ställd inför rätta.

I Sverige når sprängladdningarnas stubintrådar från Östermalm i Stockholm till Göteborg, Malmö och andra mindre städer. Många barn lär sig portkoder och att vara rädda för främlingar, innan de behärskar multiplikationstabellerna och att stava till ordet trygg.

Stefan Löfven hävdar bland annat att den forna Alliansens skattesänkningar har lett till att ungdomar mördar, dräper, rånar, misshandlar, bränner bilar och förnedrar sina offer genom att urinera på dem. En sådan uppfattning är grotesk och oslagbar i sin dumhet och provokation mot alla dem som drabbas av dessa gangstrars nidingsdåd.

En ung ligist som rånar en jämnårig därför att denna har en dyrbar jacka, klocka eller mobiltelefon skulle således begå detta brott därför att burgna och förmögna föräldrar har fått sänkta skatter under en borgerlig regering. De flesta av förövarna har invandrarbakgrund.

En sådan syn på kriminalitet är absurd och skulle reta till skratt, om den inte vore sprungen ur en statsministers förvirrade hjärna. I Sverige är en människa myndig när hon är arton år. Då får hon rösta i politiska val, ta körkort, köpa cigaretter och beställa alkohol på en restaurang.

En artonårig individ har rätt att göra ovanstående, men hon eller han behöver inte ta ansvar för sina brottsliga gärningar. Ingen tonårig rånare i Sverige svälter, törstar efter rent vatten eller lever under bar himmel utan kläder. De har fri skolgång och lunch utan kostnad i Sveriges skolor. Ingen av dem svälter till döds.
Föräldrar skall uppfostra sina barn och ungdomar måste ta ansvar för sina handlingar. Statsminister Stefan Löfven talar om att antalet poliser i Sverige påverkar brottsligheten. Det tänkandet innebär att i den stund en presumtiv brottsling inser att det inte finns en polis i närheten så blir denna person benägen att begå brott av olika slag.

Unga flickor och pojkar skall ha rätt att bära hur dyra och förnäma kläder som helst, utan att en enda gangster skall få råna dem på dessa persedlar. Rånen har ingenting att göra med sänkta skatter i Sverige.
Tusentals familjer var fattiga i min barn- och ungdom i Malmö, men det ledde inte med nödvändighet till att sönerna och döttrarna blev brottslingar. Jag hörde aldrig talas om ett enda fall under min skoltid att en pojke eller flicka stal en fin jacka eller klocka från klasskamrater eller andra personer.

ritidsgårdar undanhåller inte brottslingar från att dräpa, mörda, råna, spränga hus och misshandla andra människor. Det behövs inga sådana inrättningar för att ungdomar skall kunna syssla med idrott, studera, umgås med varandra eller förkovra sig i livet. Barn behöver inga fritidsgårdar för att leka.
Ett hundra procent av Sveriges medborgare som är äldre än åttio år satte aldrig sina fötter på fritidsgårdar när de var unga, ty det fanns inga sådana på den tiden.

Med Stefan Löfvens syn på kriminalitet bland ungdomar borde miljarder fattiga barn i Afrika, Indien, Kina och Sydamerika dräpa, mörda och råna sina medmänniskor i en omfattning som vore ofattbar för dig och mig.
En flicka eller pojke som blir rånad på en ägodel och därtill förnedrad av brottslingen får bära denna rädsla och skräck lång tid efteråt och kanske resten av sina liv. Rånarna skall ställas till ansvar för nidingsdåden och dömas redan vid det första övergreppet.

Om ett par veckor skall jag tala på ett fängelse i Sverige och vid ett annat tillfälle är jag inbjuden att ge min syn på brottsoffer. Jag kommer att säga vad jag tänker och skriver här.

Björn Ranelid, fredagen den tjugoförsta februari år 2020.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Björn Ranelid: Det hög tid att säga och skriva sanningen.

 1. Göran Selfwin

  Efter ha läs detta så kan man undra hur i helvete Morgan Johansson kunde bli År 2014 Årets Trygghetsambassadör av tidningen SecurityUser.com och tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS).

 2. Carl den 12

  Björn?

  Calle tackar dig för ditt engagemang, när politiker bara står och yrar och kacklar om just ingenting vettigt alls.
  Herr Ranelid är en given ledare?

Kommentarer är stängda.