Löfven försöker igen

| 22 februari, 2020

Löfven på Facebook:

“Vi behöver en mångfald av fria medier i Sverige, i hela landet. Vi behöver dem för en fri åsiktsbildning, fritt utbyte av idéer och för att makten ska granskas. Om detta har vi haft en bred politisk uppslutning i vårt land, men nu finns allvarliga tecken på att så inte längre är fallet.

Sverigedemokraternas företrädare i kulturutskottet tycks inte uppskatta vissa programledare eller inriktningen i vissa program. I torsdags begärde de att public service-företagen skulle kallas till riksdagen för att stå till svars. En majoritet i utskottet avvisade direkt partiets krav, men Sverigedemokraterna har visat var de står.

Det går inte att understryka hur viktigt det är att public service inte tystas eller upplever sig hotade av politiska makthavare. I länder där dessa principer bryts ned är demokratin illa ute. Politiska makthavare som tar kritiska medier i örat är något vi förknippar med auktoritära regimer. För att granska innehållet i public service finns en granskningsnämnd för radio och tv – det ska inte göras av politiker.

Regeringen vill se ett oberoende och starkt public service i vårt land. Vi har sett till att säkra finansieringen till public service i framtiden. Vi har infört flera åtgärder för att ytterligare stärka oberoendet. Vi har också beslutat att SR och SVT ska stärka den journalistiska bevakningen i svagt bevakade områden och bli bättre på att kunna sprida information till allmänheten vid kriser och höjd beredskap. Detta gör vi för att alla ska kunna ta del av sändningarna, och för att de ska spegla hela landet.

Det ska råda armlängds avstånd mellan politiker och innehållet i media, inklusive public service. Det är medierna som ska granska oss politiker, inte tvärtom.”

Problemet är ju att public service är vänstervridet och inte granskar hela makten. I övrigt håller jag med om vikten av fri åsiktsbildning men handen på hjärtat, har vi verkligen ens det? Handlar inte allt om att ha ”rätt” åsikter?


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Löfven försöker igen

  1. Ulf

    Det är uppenbart att Löfven är skrämd av att det diskuteras krav på att propagandacentralen Svt skall granskas.Opartiskhet i Löfvens ögon är att alltid ha vänster vänster vridning på alla inslag i svt och även de anställda där.Så länge Svt som vanligt stryker vänsteråsikter medhårs är allt lugnt men om någon ifrågasätter detta så är det en stor katastrof när alla vänsteråsikter inom Svt granskas.Fullständigt genomskinligt hur en socialist vill att påverkan genom svt skall fortgå.Det är ju som alla ser Regeringspartierna som är skakade över att det sk oberoendet är i fara dvs att alltid framhålla vänster perspektiv i allt som sänds.Vi är så innerligt trötta på denna öststats tv som har till uppgift att via skatten försöka ljuga om vår verklighet speciellt mångkulturens problem och icke folkförankrade åsikter.Självklart vill socialisterna i sverige fortsätta sprida vänsterbudskap dagligen i alla program i svt ,hotet som se upplever är att inte få tillgång till att ljuga svenska skattebetalare via sin vänstervridna tv kanal.Som vanligt försöker de vrida argumenten från statlig propaganda påverkan till att allt annat är ett hot. Lägg ner Svt s vänstersjuka och skapa nåt nytt samt visa inte Greider och Lindbreg mer,de är utslitna i svt.Så även stordelen som är anställda där som utgörs av vänster och mp dårar.Vi lever i en ny upplyst tid där vänsterfolket inte längre kan ljuga för oss svenska skattebetalare längre ,vi ser igenom lögnerna.Att beskåda den löjliga vänsterpropagandan i Svt är en ren fars.

Kommentarer är stängda.