Tino Sanandaji: Läs detta, lär er om hur journalister använder era pengar till att producera propaganda

| 22 februari, 2020

Nu när det ställs krav på SVT opartiskhet är det värt att påminna om apatiska flyktingbarn. Elisabet Höglund arbetade som journalist på SVT i två decennier, och beskriver hur statstelevisionens utstuderade indoktrinering begravde sanningen medan barn utsattes för elchock och tortyr.

“Redan 2008 skrev jag sanningen om ”apatiska” barnen. När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret. I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister”

Det är viktigt att komma ihåg detaljerna. Påståendet var att apatiska flyktingbarn var ett medicinsk tillstånd som plötsligen uppkommit, bara i Sverige, bara bland vissa etniska grupper, bara när föräldrar är där, och där enda ”behandling” är permanent uppehållstillstånd (temporär fungerar inte). Seriösa barnläkare varnade tidigt att detta var en bluff, och även regeringen var initialt skeptiskt.

Apatiska barn blev en sanning först när SVT till motoffensiv med en propagandafilm som karraktärsmördade experterna och tystade kritiken. SR förklarade konspiratorisk att man inte ska tro läkare: ”Experter har lurats om apatiska flyktingbarn”

Efter detta vågade inte läkare säga sanningen av rädsla att få sitt namn dragen i smutsen inför SVT godtrogna miljonpublik. Barnen kunde utsättas för experiment medan SVT:s framgångsrika aktivism belönades med Stora Journalistpriset 2006 under jublande applåder av journalistkåren!

Vi vet idag att det inte var experter som lurades, det var SVT som ljög för oss, precis som de ljög om kompetensregn, om 900-miljarder-vinst från invandring osv. Ändå hävdar SVT och S att statsmedia alltid talar sanning, och utmålar krav på opartiskhet som orimliga hot mot demokratin.

Visst är det märkligt att SVT-veteraner som Elisabet Höglund och Janne Josefsson beskriver aktivism och propagandan, medan S-politiker som Annika Strandhäll hävdar att SVT inte alls lutar vänster och att alla måste tro de?

Samtidigt är problemet inte apatiska flyktingbarn utan apatiska SVT-tittare. Allmänheten lär sig aldrig och är värdelösa på att bemöta lögner, t.ex. genom att minnas statsmedias värsta skandalerna när S/SVT som papegojor upprepar förprogrammerade floskler om hur opartiska de minsann är.

Läs detta, lär er om hur journalister använder era pengar till att producera propaganda och kom ihåg det nästa gång någon ljuger er i ansiktet och hävdar att SVT är opartisk.

Tino Sanandaji på Facebook

https://www.expressen.se/…/redan-2008-skrev-jag-sanningen…/…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Läs detta, lär er om hur journalister använder era pengar till att producera propaganda

  1. Lars Hilding

    Det har inte blivit bättre, tack för att vi ännu har en fri press i internet så länge den varar.

Kommentarer är stängda.