2952: Snarare det än det.

| 23 februari, 2020

Sveriges Televisions lokaler på Gärdet i Stockholm.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

En väldig kalabalik blev det när SD ville låta riksdagen granska medierna. Medierna blev naturligtvis synnerligen aktiva och skrädde inte på orden, gått över en gräns, hot mot demokratin etc.  (Expressen, Expressen, Aftonbladet) Nå, själva saken är tämligen ointressant, den ledde självfallet inte till något och även om den hade gjort det hade inte heller det spelat någon roll. Det är ju bara så att högersidan har svagt mediestöd.

Som en del av opinionsbildningen är det intressantare. Genom mediernas utbrott kan SD peka på att det förhåller sig precis så som den har sagt. Plus den omfattande uppmärksamheten, alla talar om SD. Förmodligen är det opinionsmässigt fördelaktig för SD.

Men det är svårt att inte falla för saftiga lockbeten.


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •