”Ensamkommande” får svårt att återbetala studielån

“Många s k ensamkommande som som omfattas av ”gymnasieamnestin” och går i svensk skola får svårt att återbetala CSN-lånen. Nästan 4.500 personer med tillfälliga uppehållstillstånd har tagit lån sedan lagen trädde i kraft 2018. Det rapporterar Ekot.

Redan i samband med att förslaget lades fram för flera år sedan, berättade CSN om risken att många kommer att få svårt att betala tillbaka lånet. Trots detta gick beslutet igenom i riksdagen med Centerns hjälp.”

NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “”Ensamkommande” får svårt att återbetala studielån

 1. Ulf

  Hur kan man få lån när man enbart har tillfälligt uppehållstillstånd ??? 🤯 Det blir sannolikt även ytterst sällsynta tillfälliga återbetalningar om några,men det vill väl inte en enda centerpartist höra talas om.Tack Centern ! Det är givetvis svårare för en arbetande infödd svensk skattebetalare att få ett lån om man av någon anledning belönats med en ynka betalningsanmärkning för någon liten räkning som man missat betala.Då finns ingen ambition att utge någon massamnesti från centern minsann 🙄

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *